hamburger-icon

Kliker.info

Apel za pomoć porodici Mehmedović u Mostaru: Bračni par s dvije kćerke živi u 18 kvadrata

Apel za pomoć porodici Mehmedović u Mostaru: Bračni par s dvije kćerke živi u 18 kvadrata

20 Oktobra
05:29 2011
Mostarac Nedžad Mehmedović, bivši logoraš, sa suprugom Džemilom i dvije kćerke koje imaju 12 i 15 godina već pet godina životari u sobi od 18 kvadrata. Ovo je za porodicu Mehmedović, koja je nastanjena u mostarskom naselju Mazoljice kod magistralnog puta, ujedno i čitav životni prostor, izuzme li se vanjski WC.

Kuća u kojoj žive je u katastrofalnom stanju, a Mehmedovići svaki dan strepe da im se krov ne uruši u njihov stan. I Nedžad i Džemila nemaju stalno zaposlenje. Oboje se nekako snalaze pronalazeći povremene poslove. No, nekad se desi da mjesečno ne zarade ni 50 KM.- U ratu smo protjerani iz zapadnog dijela Mostara, a sada živimo u tuđoj kući. Nikada nam nije teže bilo. Najviše mi je žao moje dvije djevojčice koje odrastaju u ovakvim nehumanim uslovima – priča nam Nedžad.

Bračni par Mehmedović nedavno je zadesila još veća tragedija. Njihova petomjesečna beba umrla je od srčane mane. Od tada je narušeno zdravlje i Nedžadu, a ljekari su mu dijagnosticirali psihosomatski poremećaj. Za pomoć se Nedžad već duže vrijeme obraća i gradskim i kantonalnim ustanovama, no bezuspješno. Jedina želja mu je da se njegovoj porodici obezbijedi stan sa boljim uvjetima, s obzirom da ga trenutno od svojih primanja ne mogu priuštiti.Pomoć za porodicu Nedžada i Džemile Mehmedović može se uplatiti na žiro račun 45070014000 kod Unicredit banke. (Kliker.info-Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku