hamburger-icon

Kliker.info

Apel profesora Ramića : Izađite na izbore, postoje prijatelji BiH u Kanadi koji zaslužuju naš glas

Apel profesora Ramića : Izađite na izbore, postoje prijatelji BiH u Kanadi koji zaslužuju naš glas

Oktobar 18
06:56 2018
Kanadski Bošnjaci imaju obavezu da pomognu onim kandidatima na kanadskim lokalnim izborima  koji podržavaju vrijednosti istine, pravde, kulture pamćenje, slobode i jednakosti u jedinstvenoj državi BiH, ističe u svom apelu direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada {IGK} prof. Emir Ramić.  
Pozivamo prijatelje BiH u Kanadi koji imaju pravo glasa da glasaju na lokalnim izborima, u ponedeljak 22. oktobra ove godine, da svoj glas daju borcima za istinu o agresiji na RBiH i genocida nad Bošnjacima, borcima za pravdu za žrtve tih zločina, borcima za jačanje jedinstvene, demokratske, suverene, prosperitetne države BiH i otvorenog, slobodnog, civilnog društva.
U našem radu za istinu i pravdu i bolju državu BiH uvjerili smo se da postoje prijatelji BiH u Kanadi koji zaslužuju naš glas. U Hamiltonu nas glas zaslužuju za gradonačelnika Fred Eisenberger i za izbornu jedinicuu broj 10 Maria Pearson. 


Hvala gradu Hamiltonu što je obilježavajući Dan državnosti BiH poslao sasvim jasnu poruku čitavom svijetu: BiH je ostala BiH kroz dugu svoju povijest. To što politički lideri kanadskog grada Hamiltona posebno obilježavaju Dan nezavisnosti i Dan državnosti BiH je znak priznavanja bosanskohercegovačke države i društva, znak da poštuju aktivizam bosanskohercegovačke dijaspore u njenoj borbi za očuvanje i jačanje bosanskohercegovačke države i društva.
To što politički lideri Hamiltona poštuju i obilježavaju 31. maj Svijetski dan Bijelih traka i 11. juli Dan sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici je znak da poštuje istinu i pravdu kao najvažnije tekovine civilizacije, kao najbolji put bolje bosanskohercegovačke budućnosti.
BiH su mnogi pokušali uništiti, posebno u posljednjoj agresiji devedesetih godina prošlog vijeka, ali u tome nisu uspjeli zbog čega se ne smije u miru podleći pritiscima i dozvoliti da se univerzalne vrijednosti za koje su mnogi dali živote uništavaju, navodi se u saopštenju Instituta za istraživanje genocida Kanada {IGK}.
(Kliker.info)
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *