hamburger-icon

Kliker.info

ANU BiH: Sistemski pristup nadzora kardiovaskularnih bolesti

ANU BiH: Sistemski pristup nadzora kardiovaskularnih bolesti

12 Februara
10:57 2018

Odbor za kardiovaskularnu patologiju Odjeljenja medicinskih nauka Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine 21. februara 2018. godine s početkom u 11 sati organizira seriju javnih predavanja iz oblasti “Sistemskog pristupa nadzora kardiovaskularnih bolesti u primarnoj zdravstvenoj zaštiti”.

Ovu temu, kako  je saopćeno, Odbor je prepoznao kao aktuelnu, u skladu sa savremenim trendovima kardiovaskularne medicine, i korisnu kako za pacijente tako i zdravstvene radnike u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Tako će akademkinja Senka Mesihović-Dinarević, predsjednica Odbora za kardiovaskularnu patologiju OMN ANUBiH održati predavanje na temu: Osvrt na preporuke međunarodne dobre prakse i aktuelnih dokumenata relevantnih međunarodnih organizacija (SZO) u prevenciji, terapiji i nadzoru KV bolesti”.

Prof. dr. Aida Ramić-Čatak iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH i sa Fakulteta zdravstvenih studija Univerziteta u Sarajevu govorit će na temu “Intervencije sistemskog pristupa prevencije i nadzora KV bolesti u Federaciji BiH“, a doc. dr. Zaim Jatić iz JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo i s Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu o „ulozi i značaju tima obiteljske medicine u nadzoru KV bolesti“, odnosno o edukaciji i praktičnimiskustvima.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku