hamburger-icon

Kliker.info

Akcija “Svi na ulice” prevara : Srbijanac iz Švicarske organizuje udar na BiH

Akcija “Svi na ulice” prevara : Srbijanac iz Švicarske organizuje udar na BiH

23 Februara
07:29 2011

Već danima internetom kruži poziv građanima BiH da se pridruže akciji „Svi na ulice" pokrenutoj na društvenoj mreži Facebook. Navodno, grupa koja sebe naziva „Svi na ulice" na Facebooku je za tri dana dobila blizu 12.000 članova! Radi se o direktnom pozivu da se u BiH dogodi egipatski slučaj.

Velika igra                    Budimo slobodni ljudi, oslobodimo se diktatora i korumpiranih političara i njihovih kriminalnih gangova. Politički sistemi su uspostavili apsolutnu kontrolu nad medijima, ekonomijom, školstvom, zdravstvom… Međutim, ti isti sistemi su uzurpirani izbornim prevarama od strane istih političkih elita koji prostom rotacijom pljačkaju sopstvene narode. Mi njih moramo mijenjati. Korupcija se uvukla u sve sfere života i građani su sve veće žrtve i sve siromašniji. Okupimo se, ujedinimo se i krenimo na ulice… – stoji u pozivu.A ko stoji iza poziva, grupe i akcije „Svi na ulice"?Glavni organizator je izvjesni 40-godišnjak Safet Kurtović. Na njegovom Facebook profilu nema nikakvih podataka o njemu i on je to objasnio tvrdnjom da ne želi sebe eksponirati niti stavljati u prvi plan?

Međutim, jedan vrlo bitan detalj otkriva nešto sasvim drugo – taj Safet Kurtović nije iz Bosne i Hercegovine nego je iz Srbije i živi u Švicarskoj. Drugim riječima, on s Bosnom i Hercegovinom nema apsolutno ništa osim što mu po svoj prilici nalogodavci sjede u Sarajevu!Na pitanje zašto se on, kao osoba koja je rođena u Srbiji, iz Švicarske brine za BiH, on je beogradskim medijima odgovorio:- Ja sam neko ko voli sve ljude! Već i ovo je dovoljno za zaključak da se radi o velikoj igri u kojoj je on samo istureni igrač, a kojoj je za cilj potpuna destabilizacija naše države i izazivanje apsolutnog haosa koji sasvim sigurno ne bi prošao bez rušalačkih akcija.Fahrudin Radončić, vlasnik „Avaza", jučer je dao podršku ovom Srbijancu iz Švicarske. U svom Dnevnom avazu" objavio je svoju sliku i izjavu kroz saopštenje svoje stranke:

– Predsjednik SBBBiH Fahrudin Radončić poziva građane, ali i više od 5.000 prijatelja sa svog Facebook profila da podrže inicijativu kako bi kolektivni mubaraci saznali šta javnost misli o njima i velikoj izbornoj pljački koja je počinjena na oktobarskim izborima nad SBB koji je jedini ponudio ekonomski i politički program izlaska iz krize i istinskog obračuna s državnom i privatizacijskom mafijom.U pomoć Radončiću, podržavajući i njega i Srbijanca iz Švicarske, odmah su pritekli njegovi izvršioci radova Nermin Pećanac i Mirnes Ajanović koji nikako ne mogu da shvate da su ih građani na oktobarskim izborima svojim glasovima proglasili marginalnim političkim ličnostima. Zanimljivo je da je novinar Senad Hadžifejzović jučer preko beogradskih medija kazao da ne vjeruje da je riječ o spontanom okupljanju građana „jer ne znam da li običan narod zna šta je Facebook grupa i prije će biti da iza toga stoji Zlatko Lagumdžija koji je pravi majstor da skrene pažnju javnosti s činjenice da je upravo on odgovoran što pet mjeseci poslije izbora nemamo formirane institucije vlasti".

Uništavanje i pljačkanje               Iz svega jasno proizilazi da Radončić, redovno optužujući sve druge da su mafijaši kako bi skrenuo pažnju s vlastitog mafijaštva, kriminala i varanja države, grčevito pokušava da se dokopa bilo kakvog komada vlasti. On to više ne može ni da prikrije jer mu gori pod nogama. Sada se pridružio Srbijancu što nije iznenađenje jer se zna da su nalogodavci ovog vrhunskog obavještajca KOS-a konspirativnog imena Šćepo, upravo iz Beograda i Podgorice. Njega su i zadužili za unošenje zla i haosa, pogotovo među Bošnjacima kako bi se što više podijelili i na koncu bili bačeni na koljena.U prošli četvrtak „San" je razotkrio detalje paklenog scenarija i plana po kojem blokade i opstrukcije u uspostavi federalne zakonodavne i izvršne vlasti treba treba intenzivno voditi do sredine marta. Dragan Čović, šef HDZ-a, uz podršku Milorada Dodika i njihovog potrčka Radončića upravo to i radi i panično pokušava spriječiti da SDP, SDA, HSP i Narodna stranka Radom za boljitak konstituišu Doma naroda na što imaju, s obzirom na broj mandata, apsolutno pravo.

Pošto  31. marta prestaje da važi odluka o privremenom finansiranju koju je nametnuo visoki predstavnik, već od 1. aprila bi nastupio pravi haos – Federacija BiH ne bi imala vlasti, budžeta ne bi bilo a to znači ni plaća za policajce, prosvjetne i zdravstvene radnike… za desetine hiljada ljudi.Po tom scenariju, na ulice bi se izveli građani, a pojedine naručene i plaćene grupe imale bi zadatak da krenu u rušilački pohod po Sarajevu sa svim što to znači – uništavanje, paljevina, pljačkanje, pucnjava. Tto bi u općem bezakonju i bez vlasti bilo praktično nemoguće kontrolisati, pogotovo zaustaviti.Tada bi na scenu stupila Borjana Krišto, predsjednica Federacije BiH, inače desna ruka Dragana Čovića, šefa HDZ-a, i ona bi iskoristila svoje ustavne nadležnosti: s obzirom da do 31. marta nije donesen budžet FBiH, raspustila bi oba doma Parlamenta FBiH nakon čega bi Centralna izborna komisija raspisala prijevremene izbore.Autori ovog paklenog plana računaju da bi njegovom realizacijom dali dovoljno argumenata i međunarodnoj zajednici da kao najbolje rješenje prihvati podjelu BiH na tri etnička entiteta – hrvatski, srpski i bošnjački – što bi bio uvod u konačan raspad

Lažna organizacija „studentski pokret"                  Srbijanac iz Švicarske Safet Kurtović objavio je da njegovu akciju „Svi na ulice" podržava i Studentski pokret BiH pa je preko te organizacije uputio studentima poseban poziv da učestvuju u egipatskom scenariju u Sarajevu.Međutim, u našoj zemlji uopće ne postoji organizacija koja se zove Studentski pokret BiH što znači da je izmislio upravo Kurtović i njegovi nalogodavci i poslodavci. (Kliker.info-San) 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku