hamburger-icon

Kliker.info

Aerodrom Tuzla: Wizz Air povećava ulaganje, pet novih linija ka Europi

Aerodrom Tuzla: Wizz Air povećava ulaganje, pet novih linija ka Europi

Mart 27
15:15 2017

Uvođenjem pet novih međunarodnih avionskih linija, nastavlja se ulaganje mađarske niskobudžetne kompanije “Wizz Air” u Međunarodni aerodrom Tuzla.Nove rute prema Vekšeu, Bratislavi, Fridrihafenu, Kelnu i Nirnbergu kreirale su i 36 novih radnih mjesta.

“Letom za Malme počeli smo s letovima u Bosni i Hercegovini 2013. godine, a dvije godine kasnije otvorili smo ‘Wizz Airovu’ bazu u Tuzli i dovezli smo moderni Airbus A320, čime smo omogućili nova zapošljavanja lokalnog stanovništva. Bilježili smo konstantan rast i prošle godine zabilježili smo 600.000 putnika prevezenih s Međunarodnog aerodroma Tuzla. U ovoj godini u Tuzli je naš novi bazni avion, a dodali smo i još jedan aerodrom, odnosno počeli smo letjeti i iz Sarajeva”, kazala je Sorina Ratz, menadžer za odnose s javnošću “Wizz Air-a”.

U 2017. godini “Wizz Air” uveo je šest novih ruta iz BiH u četiri zemlje, uključujući i niskobudžetnu liniju Sarajevo – Budimpešta.

Drugi bazni avion koji će biti u Tuzli, omogućava povećavanje broja sedmičnih letova na postojećim rutama iz Tuzle ka Ajdhovenu, Geteburgu, Malmeu i Frankfurtu (Hahn).

 

Ova kompanija trenutno iz naše države nudi ukupno 17 ruta prema osam evropskih zemalja.

Usljed ekspanzije avionskog saobraćaja u Tuzlanskom kantonu, došlo je i do potrebe širenja postojećih aerodromskih kapaciteta.

“Želim napomenuti da uprava Međunarodnog aerodroma Tuzla zajedno s Vladom Tuzlanskog kantona, na čelu sa premijerom Begom Gutićem, provodi velike aktivnosti na rekonstrukciji i nadogradnji putničkog terminala aerodroma Tuzla. Mi u tom terminalu u narednom periodu planiramo opslužiti 700.000 putnika, a terminal bi trebao da zadovolji sve potrebe aerodroma u narednom periodu”, izjavio je prilikom obraćanja predstavnicima medija Rifet Karasalihović, direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla.

(Kliker.info-Bportal)

Podijeli

Jedan komentar

  1. cadad
    cadad Mart 29, 04:34

    Urbanair – divno.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *