hamburger-icon

Kliker.info

2.000 oboljelih : Znanstvenici bespomoćni – izvor zaraze nepoznat (Video)

2.000 oboljelih : Znanstvenici bespomoćni – izvor zaraze nepoznat (Video)

07 Juna
04:50 2011

Prvi testovi s farme na sjeveru Njemačke za koju se sumnjalo da je izvor zaraze E. coli negativni su, izvijestili su njemački dužnosnici. Test je rađen na 40 uzoraka sojinih klica, a rezultati su pokazali da njih 23 nisu nositelji opasne bakterije E. coli.Njemački dužnosnik izjavio je prvo  da su sojine klice uzgojene u Njemačkoj najvjerojatniji uzrok smrtonosne zaraze bakterijom E. coli. Sumnjalo se da su upravo one izvor zaraze opasnim oblikom E. coli, a uzgajaju se na farmi Gärtnerhofes Bienenbüttel u njemačkoj pokrajini Donjoj Saksoniji.

Gert Hahne, glasnogovornik ministarstva poljoprivrede Donje Saksonije, kazao je da su se u oba mjesta na kojima je jela većina zaraženih koristile sojine klice domaćeg uzgoja. Policija je zatvorila spornu farmu, a istraga i analize, unatoč ovim prvim rezultatima koji pokazuju da izvor nije lociran niti otkriven, još traju. Objavljeno je i da je farma koja se već 25 godina bavi uzgojem klica klice azuki graha uvezla iz Kine te ih je prodavala u mješavini s ostalim vrstama klica. S farme javljaju da su ih potresle informacije kako su izvor zaraze upravo klice koje oni uzgajaju te tvrde da su prije mjesec dana testirali svoje proizvode na EHEC te da su testovi bili negativni. Njemački su zdravstveni radnici ranije locirali restoran u Lübecku i proslavu obljetnice luke u Hamburgu kao mjesta na kojima su se zarazili deseci oboljelih.

Slovenac nije zaražen                              Slovenac koji se u ponedjeljak javio u bolnicu u Slovenj Gradecu nije zaražen smrtonosnom bakterijom E. coli. Na njegovu sreću riječ je samo o "običnoj" bakteriji, potvrdio je slovenski Institut za zdravlje. Budući da se u bolnicu javio zbog visoke temperature i, kako javljaju 24ur.com, krvave stolice, uzorci su odmah poslani u institut, a nalaze je, nakon puštanja iz bolnice, čekao kod kuće. Više o tome pročitajte ovdje. Od zaraze je do sada oboljelo 2.000 ljudi, a umrle su 22 osobe. Svjetska zdravstvena organizacija izvijestila je da su slučajevi zaraze zabilježeni u Austriji, Češkoj, Danskoj, Francuskoj, Nizozemskoj, Norveškoj, Španjolskoj, Švicarskoj, V. Britaniji i u SAD-u.  (Kliker.info-Danas)

 

 

 

 

 

 

Oznake
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku