hamburger-icon

Kliker.info

Rezolucija Kongresa : Trump potpisao rezoluciju kojom se osuđuju bijeli nacionalisti, neonacisti i ostali koji veličaju mržnju

Rezolucija Kongresa : Trump potpisao rezoluciju kojom se osuđuju bijeli nacionalisti, neonacisti i ostali koji veličaju mržnju

15 Septembra
16:02 2017

Američki predsjednik Donald Trumppotpisao je rezoluciju Kongresa kojom se osuđuju bijeli supremacisti, objavila je Bijela kuća u petak, mjeseca dana nakon smrti aktivistice protiv rasizma u Charlottesvilleu i dvosmislenih izjava koje je njujorški milijarder davao o odgovornima za nasilje.

Tekstom se “odbacuju bijeli nacionalisti, bijeli supremacisti, Ku Klux Klan, neonacisti i ostale skupine koje veličaju mržnju”, piše u saop[tenju  Bijele kuće.

Predsjednik je izjavio u drugom saop[tenju Bijele kuće kako je “bio sretan” da potpisuje tekst, dodajući da “kao Amerikanci osuđujemo nedavne izljeve nasilja u Charlottesvilleu i protivimo se mržnji, netrpeljivosti, rasizmu u svim oblicima”.

Tekst je sastavljen radi službene osude nasilja u Charlottesvilleu, u augustu , kad je aktivisticu protiv rasizma Heather Heyer ubio neonacistički simpatizer zabivši se automobilom u gomilu. Devetnaest osoba je ozlijeđeno.

(Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku