hamburger-icon

Kliker.info

Krvoproliće u Sloveniji : Manijak ubio doktora i ranio dvojicu policajaca, njega ubili dok je bježao

Krvoproliće u Sloveniji : Manijak ubio doktora i ranio dvojicu policajaca, njega ubili dok je bježao

22 Augusta
18:28 2016

Izola2Neimenovani napadač pucao je u ponedjeljak poslijepodne iz vatrenog oružja u bolnici u slovenskoj Izoli na ljekara i dvojicu policajaca, objavili su slovenski mediji, koji dodaju da je napadača nakon incidenta ubila policija.Ljubljansko Delo prenosi da je jedan policajac preminuo od povreda, dok su ljekar i drugi policajac u kritičnom stanju. Policajci su napadača ubili ispred bolnice kad je pokušao pobjeći u automobilu, navodiDelo.

U kratkom saopćenju policije iz Kopra navodi se da policija ispituje okolnosti pucnjave te da je istraga u toku.Čulo se najmanje pet hitaca, prenio je Jutarnji list.Jedan svjedok je za Primorske novice izjavio da je sa sinom izlazio iz bolnice kada je ugledao strašan prizor – na zemlji je ležao povrijeđeni policajac, a nekoliko metara dalje bilo je vozilo s nekoliko rupa od metaka, u kojem je nepomično sjedio muškarac.

Prema informacijama RTV Sklovenije u vozilu je bio napadač i njega je policija navodno ubila.Prema prvim informacijama, napadač je prvo pucao u čekaonici na očnom odjeljenju bolnice, a na meti mu se navodno našao ljekar urolog.U čekaonici je nastala panika, a napadač je pokušao pobjeći.

(Kliker.info-Aljazeera)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku