hamburger-icon

Kliker.info

Slučaj Keljmendi : Uhapšen Bakir Dautbašić, sekretar Ministarstva sigurnosti

Slučaj Keljmendi : Uhapšen Bakir Dautbašić, sekretar Ministarstva sigurnosti

11 Januara
12:49 2016

Bakir_dautbasicBakir Dautbašić je uhapšen zbog sumnje da je prijetio svjedocima u procesu protiv Nasera Kelmendija koji se vodi u Prištini, saznaje Žurnal iz izvora bliskih Tužilaštvu BiH.

Sekretar ministarstva sigurnosti BiH Bakir Dautbašić uhapšen je jutros po nalogu Tužilaštva BiH. Hapšenje su izvršili pripadnici SIPA-e i to po Dautbašićevom dolasku u zgradu Vijeća ministara BiH, gdje je i sjedište državnog ministarstva sigurnosti.

Kako saznaje Žurnal, hapšenje je uslijedilo nakon ozbiljnih indicija da je Dautbašić prijetio osobama koje pred sudom u Prištini trebaju svjedočiti u predmetu protiv Nasera Kelmendija. U ovom procesu, kako je najavljeno polovinom marta mjeseca trebao bi svjedočiti i Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost i delegat u Domu naroda Parlamenta BiH.

Bakir Dautbašić je nakon smjene Emira Suljagića, navođen kao kandidat za poziciju zamjenika ministra odbrane BiH upravo upravo ispred Radončićeve stranke. Dautbašić je bio i šef Monitoring tima za praćenje primjene bezviznog režima.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku