hamburger-icon

Kliker.info

Drugo pretkolo Evropa lige : Beganović u 90. minuti donio pobjedu Želji protiv Ferencvaroša (Video)

Drugo pretkolo Evropa lige : Beganović u 90. minuti donio pobjedu Želji protiv Ferencvaroša (Video)

17 Jula
04:25 2015

beganovic321Fudbaleri Željezničara savladali su u Budimpešti Ferencvaroš sa 1:0, pogotkom Beganovića u 90. minuti u prvoj utakmici drugog pretkola Evropa lige protiv Ferencvaroša. Na Groupama Areni mreže se nisu tresle sve do posljednjih trenutaka kada je rezervista pogodio za veliku pobjedu plavih. Trener Milomir Odović postavio je odličnu taktiku, igrači su odigrali požrtvovano, nisu se prepali rivala, i takva igra nagrađena je pozitivnim rezultatom.Ferencvaroš je u prvom poluvremenu imao tri velike prilike, no Željo je u sva tri navrata imao dosta sreće da ih Mađari nisu iskoristili.

Prva opasnost pred golom Antolovića u 22.minuti. U jednom napadu odbrana Želje dobro je intervenisalau dva navrata, prvo kada je sa lijeve strane šutirao Lamah, a Kosorić očistio loptu sa gol-linije, da bi u nastavku akcije odbrana plavih još jednom dobro intervenisala i izbacila loptu u korner. Minut kasnije velika prilika za domaće. Centaršut je bio sa lijeve strane u peterac, gdje Bodeglavom neometan šalje loptu preko gola. U 36. minuti Leandro je promašio nemoguće. Ponovo je lopta ubačena u šesnaesterac, u gužvi je došla do Leandra koji sa 2-3 metra šalje loptu preko gola. Konačno, u 42. minuti sa 20-ak metara Lamah je uzdrmao stativu,pase na odmor otišlo bez promjene rezultata.

Mnogo manje sadržajno bilo je drugo poluvrijeme,jer je Željo zatvorio sve prilaze svom golu. Ferencvaroš praktično nije stvorio ni jednu priliku pred Antolovićem, Željo je odlično stajao na sredini terena, a svaki opasniji napad domaćina uspješno je rješavala odbrana viceprvaka BiH. I kada se činilo da će utakmica završiti bez pogodaka, Dženis Beganović u 90.minuti pogodio je za veliku pobjedu našeg predstavnika. U akciji je bio i drugi rezervista Diatta, lopta je došla do Beganovića, koji majstorisi vanjskim šalje loptu u nebranjeni dio gola. Revanš utakmica igra se za sedam dana na Koševu.

(Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku