hamburger-icon

Kliker.info

Meksiko : Hrvatska 3:1 : Meksiko za deset minuta slomio Hrvatsku i osigurao duel sa Holandijom

Meksiko : Hrvatska 3:1 : Meksiko za deset minuta slomio Hrvatsku i osigurao duel sa Holandijom

24 Juna
00:27 2014

olic2Reprezenetativci Meksika su se pobjedom protiv Hrvatske (3:1) plasirali u osminu finala gdje će igrati sa Holandijom.Hrvati su krenuli ofanzivno u susret, ali je ipak Meksiko prvi zaprijetio i to u 16. minuti kada je udarac Herrere pogodio prečku.Tri minute kasnije nova odlična šansa za Meksikance, ali se Oribe Peralta spetljao u šesnaestercu i dobra prilika je otišla u nepovrat.

Pred kraj prvog dijela pokušao je Srna iz slobodnog udarca, ali je njegov udarac otišao preko gola i to je bilo sve za prvo poluvrijeme.Meksiko je držao ‘nulu’ u drugom dijelu, a u 64. minuti Aguilar je sjajno proigrao Guadrada koji šutira iz voleja, a lopta na putu prema golu pogađa Srnu u ruku, ali sudija pokazuje na korner za Meksiko iz kojeg je Herrera pokušao direktno, ali je Lovren izbacio loptu.Već u narednom napadu Aguilar je ušao u šesnaesterac, te uputio povratnu loptu, ali je odbrana Vatrenih dobro intervenisala.

Inicijativa Meksika se isplatila u 72. minuti kada je nakon ubačaja Herrere iz kornera Marquez pogodio glavom za već tada gotovo siguran prolazak u osminu finala. Dvije minute kasnije oštar ubačaj Srne, ali Aguilar spašava ispred Rebića. Igra Hrvatske se raspala u 75. minuti kada je nakon jedne kontre Chicarito uposlio Peraltu, a ovaj Guadrada koji je majstorski pogodio mrežu nemoćnog Pletikose za dva gola prednosti Meksika.Nastavilo se igrati veoma brzo i sa jedne i sa druge strane, pa je tako Rebić promiješao odbranu Meksika u 78. minuti, te odlično šutirao, a Moreno sa gol linije izbacuje loptu.

Četiri minute nakon toga prvi korner sa desne strane za Meksiko, a ubačaj jednog svog saigrača Marquez je proslijedio do Chicarita za 3:0 Meksika i plasman u osminu finala.Tri minute prije kraja Perišić nakon odlične akcije pogađa mrežu golmana Meksika Ochoe koji je prvi put vadio loptu iz svoje mreže na ovom Mundijalu, a u 89. minuti Ante Rebić dobija direktan crveni karton zbog starta na Carlosu Peni.Do kraja nije bilo uzbuđenja, te je ostalo Meksiko-Brazil 3:1.Tako će se u osmini finala susretsti Brazil-Čile odnosno Meksiko-Holandija. (Kliker.info-SC)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku