hamburger-icon

Kliker.info

Misimović pred meč odluke : Od Svjetskog prvenstva nas dijeli samo 90 minuta

Misimović pred meč odluke : Od Svjetskog prvenstva nas dijeli samo 90 minuta

14 Oktobra
15:15 2013
Zvjezdan Misimović u petak protiv Lihtenštajna podsjetio je na najbolje dane iz vremena kada je sa Wolfsburgom harao Bundesligom. Rastrčan i raspoložen za igru, asistirao je saigračima, ali i sam pogađao protivničku mrežu.Forma našeg veznjaka može radovati i pred odlučujući kvalifikacioni duel protiv Litvanije u kojem nam pobjeda osigurava nastup na Mundijalu."Od SP-a nas dijeli još 90 minuta. Toga ćemo biti svjesni u utorak navečer kad istrčimo na teren. Znamo o kakvom ulogu se radi i maksimalno ozbiljno ćemo ući u odlučujuću utakmicu kvalifikacija", poručio je Misimović.

Misimović je jedan od onih koji ne potcjenjuje protivnike, bez obzira na to ko je s druge strane terena. Svjestan je da ni protiv Litvanije neće biti lako."Ni jedna utakmica nije lagana bez obzira na to protiv koga igraš. Ako budemo maksimalno koncentrisani i ako pokažemo ono što znamo, vjerujem da nam pobjeda u Litavniji neće izmaći. Svjesni smo šta nam donosi trijumf i učinit ćemo sve da ga i izborimo", poručio je Misimović, naglasivši da nije gledao posljednju utakmicu Litvanije u kojoj je naš naredni protivnik savladao Latviju sa 2:0:

"Vidio sam samo golove. Sigurno je da će i oni imati motiv za pobjedu, jer igraju kući i sasvim sigurno pobjedom će željeti okončati kvalifikacije. Međutim, naš motiv je veći, a uz to imamo i bolje igrače".Misimović je jedan od iskusnijih igrača koji je sa reprezentacijom prošao mnogo toga. BIo je dio tima koji je u prethodna dva ciklusa u baražu zaustavljen od Portugala na putu do SP-a u Južnoafričku Republiku 2010. i EP-a u Poljskoj i Ukrajini dvije godine kasnije."U proteklim godinama skupili smo dosta iskustva, a i između ostalog i utakmice protiv Portugala su doprinijele tome. Sada imamo kvalitetnu ekipu i vjerujem da će upravo kvalitet presuditi pobjednika", naglasio je Misimović.  (Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku