hamburger-icon

Kliker.info

Trumpova poruka sa balkona Bijele kuće : ‘Uskoro stiže vakcina za taj užasni kineski virus!‘

Trumpova poruka sa balkona Bijele kuće : ‘Uskoro stiže vakcina za taj užasni kineski virus!‘

11 Oktobra
02:40 2020

Američki predsjednik Donald Trump u subotu se po prvi puta, nakon što mu je potvrđen koronavirus, uživo obratio svojim pristašama. Događaj, zvanično  nazvan obraćanjem “mirnom prostestu za zakon i red”, održao će se na travnjaku ispred Bijele kuće, a Trump je pričao s balkona.

U publici je bilo oko 2.000 ljudi, ali američki mediji su primijetili da je podosta njegovih pristaša nosilo masku, puno više nego inače.

– Virus nestaje, osjećam se sjajno – rekao je Trump u uvodu i nastavio u svom stilu.

– Želim da znate da će naša nacija pobijediti ovaj užasni kineski virus. Liječimo bolesne s moćnim lijekovima i terapijama, a uskoro stiže i vakcina. Kada? Jako, jako brzo!

Trump je govorio i o uobičajenim temama – napadao je demokrate, nazvao ih je komunistima, popljuvao je ObamaCare, hvalio se da je za crnačku zajednicu napravio puno više od svojih prethodnika. Naravno, nije propustio spomenuti i ekonomiju.

– Da se nije dogodila pandemija, vidjeli biste brojke kakve nikad do sada niste vidjeli!

Pristaše ispred Bijele kuće su vikale ‘Volimo te’ i ‘još četiri godine’

Ljekar  Bijele kuće u četvrtak je odobrio predsjedniku izlazak iz izolacije za vikend, deset dana nakon što mu je dijagnosticiran covid-19.

Predsjednik, koji prema anketama značajno zaostaje za demokratskim kandidatom Joeom Bidenom, priželjkivao je povratak vođenju kampanje uživo, nakon što je prošlog petka objavljeno da je pozitivan na koronavirus.

U ponedjeljak će Trump održati prvi zvanični predizborni  skup na Floridi.

(Kliker.info-JL)

 
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku