hamburger-icon

Kliker.info

Raguž dočekao šansu : “Devedesetka” ponovno flertuje s “platformašima”

Raguž dočekao šansu : “Devedesetka” ponovno flertuje s “platformašima”

22 Jula
05:48 2011

Iduća sjednica Predsjedništva “devedesetke” mogla bi donijeti mnoga iznenađenja među kojima i to da Predsjedništvo kandidira Martina Raguža za predsjedatelja Vijeća ministara, otkriva naš izvor iz ove stranke. Ovakav scenarij zagovara većina članova Predsjedništva koja će uz kandidaturu Raguža otvoriti i pitanje preispitivanja koalicijskih odnosa s HDZ-om BiH, jer smatraju kako su u podređenom položaju, što će ih dovesti do toga da nestanu s političke scene. Raskol u “devedesetci” dodatno podgrijava i ponuda “platformaša” koja je ponovno na stolu.
Nova ponuda

Stranke platforme navodno bi ponovno vrlo rado u svoje okrilje dočekale i “devedesetku”. Uz to što bi njihov kandidat dobio potporu, “platformaši” su navodno spremni ponuditi i više samo da se konačno riješe HDZ-a BiH. U ponudama su se čak spominjala i mjesta u federalnoj Vladi. Većini u HDZ-u 1990. ovakva ideja nije mrska, no prepreka na putu ponovnog uspostavljanja koalicije s HSP-om im je predsjednik stranke Božo Ljubić, kojem će se navodno oštro usprotiviti.

Lobiranje za Raguža

U “dvedesetci” su svjesni kako će se u koaliciji s HDZ-om BiH morati zadovoljiti tek mrvicama, a kadrovi ove stranke u proteklom mandatu navikli su na visoke funkcije i brojne povlastice. Sada kada je očigledno da je koalicija s Draganom Čovićem bila potpuni promašaj, dio “devedesetke” želi spasiti što se spasiti da. Zagovornici “preispitivanja” odnosa s HDZ-om BiH i kandidiranja Raguža ohrabreni su i potporom određenih dužnosnika međunarodne zajednice, ali i određenih crkvenih krugova. Navodno su neki od njih o Ragužu razgovarali i s predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom te mu preporučili kako bi bilo dobro podržati Raguža. S druge strane pak dolaze informacije da je proteklih dana dogovaran i sastanak lidera HSP-a i HDZ-a 1990., na kojem bi se razgovaralo o mogućnostima obnove suradnje, no do sastanka, prema našim informacijama, još nije došlo. Čini se kako se tajni pregovori o formiranju vlasti na državnoj razini  ipak odvijaju na dva fronta, na jednom “platformaša” s HDZ-om BiH, a na drugom još tajnije s HDZ-om 1990.  (Kliker.info-Dnevni list)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku