hamburger-icon

Kliker.info

Engleska-Švedska 3-2: Šveđani ispali nakon sjajne utakmice

Engleska-Švedska 3-2: Šveđani ispali nakon sjajne utakmice

16 Juna
06:29 2012

U susretu 2. kola skupine D na EURU Engleska je na Olimpijskom stadionu u Kijevu svladala Švedsku sa 3-2 (1-0). Prvo poluvrijeme dvoboja u Kijevu nije ponudilo mnogo uzbuđenja, ali zato je nastavak to obilato nadoknadio tempom, preokretima i pogocima. Nešto aktivniju igru na početku Engleska je kapitalizirala u 23. minuti kada je kapetan Steven Gerrard ubacio visoku loptu u kazneni prostor, a tamo je Andy Carroll sjajno skočio i pogodio donji kut nemoćnog Isakssona.Nakon primljenog pogotka Šveđani su postali aktivniji, ali osim sporadičnih pokušaja njihova daleko najboljeg igrača Zlatana Ibrahimovića nisu ozbiljnije zabrinuli organiziranu obranu Engleza pa se na odmor otišlo s minimalnih 1-0 za Englesku.
 
Švedska je izjednačila početkom nastavka iz prekida. Kallstrom je srušen na 25 metara od gola, Ibrahimović je slabo izveo slobodan udarac, ali lopta se od živog zida odbila ponovno do njega. Uslijedio je ubačaj u kazneni prostor gdje se najbolje snašao Olof Mellberg, te udarcem sa sedam-osam metara uspio svladati Harta. Engleski vratar uspio je dotaknuti loptu, ali Johnson se nije najbolje snašao na gol-liniji i nije uspio izbaciti loptu iz gola.Izjednačujući gol dodatno je motivirao Šveđane koji su zagospodarili terenom i 10 minuta potom iz još jednog prekida preokrenuli rezultat. Larsson je izveo slobodan udarac iskosa s lijeve strane, a na drugoj vratnici najviši u skoku bio je Mellberg i pogodio suprotni kut.
 
Engleski izbornik Hodgson nakon dva primljena pogotka reagirao je uvođenjem Thea Walcotta umjesto Jamesa Milnera, a taj potez isplatio mu se već u 64. minuti. Nakon što je švedski vratar Isaksson odlično obranio udarac glavom Terryja iz neposredne blizine uslijedio je korner nakon kojega je Walcott šutirao sa 20-ak metara, lopta se odbila od jednog švedskog braniča i prevarila Isakssona.Pogoci u nastavku doprinijeli su rasplamsavanju igre, te su u posljednjih pola sata učestale izgledne prigode na obje strane. Švedska je u razdoblju od 74. do 76. minute dva puta ozbiljno zaprijetila Hartu, ali Kallstrom je promašio sa 12-ak metara, dok je Ibrahimovićev udarac sa 20 metara Hart uspio odbiti.Samo dvije minute potom Engleska je ponovno povela. Walcott je probio desno krilo, ubacio u peterac, a tamo se sjajno snašao Danny Welbeck i petom iz okreta s Mellbergom na leđima uspio poslati loptu u mrežu.
 
Strijelci: 0-1 Carroll (23), 1-1 Johnson (49-ag), 2-1 Mellberg (59), 2-2 Walcott (64), 2-3 Welbeck (78).
 
Nakon dva kola Engleska ima četiri boda kao i Francuska, slijedi Ukrajina s tri, dok je Švedska posljednja bez bodova.
 
Pred 60.000 gledatelja sudio je Skomina iz Slovenije.
 
Nakon dva kola Engleska ima četiri boda, kao i Francuska, slijedi Ukrajina s tri, dok je Švedska posljednja bez bodova.
 
ŠVEDSKA: Isaksson – Granqvist (Lustig, 66), Mellberg, J. Olsson, M. Olsson – Svensson, Kallstrom, Larsson, Ibrahimović, Elm (Wilhelmsson, 81) – Elmander (Rosenberg, 80)
 
ENGLESKA: Hart – Johnson, Terry, Lescott, Cole – Milner (Walcott, 61), Gerrard, Parker, Young – Welbeck (Oxlade-Chamberlain, 90), Carroll
(Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku