hamburger-icon

Kliker.info

Peh za pehom: Ćiro po svoj prilici ostao i bez ključnog igrača Misimovića! (Video)

Peh za pehom: Ćiro po svoj prilici ostao i bez ključnog igrača Misimovića! (Video)

17 Novembra
23:04 2009

 

Dok Quieroz trlja ruke jer mu se defintivno vraćaju ključni Deco i Bruno Alves, Ćiro je brojnim izostancima ključnih igrača pridodao i onaj Zvjezdana Misimovića.Nakon što je već u Lisabonu saznao da zbog kartona u Zenici neće moći istrčati nositelji igre Emir Spahić, Elvir Rahimić i Samir Muratović, posljednji trening prije utakmice s Portugalom, održan večeras u Hrasnici, potvrdio je crne slutnje – popularni Miske je zbog ozljede koljena također out za uzvrat na Bilinom Polju.

 

"Igrač s najvećim kreditom"              Polušpic i razigravač koji se nije iskazao igrajući iza napadača u Lisabonu, je i pored blijede partije u prvom poluvremenu doigravanja za SP nezamjenjiv kako u Ćirinim, tako i u Vehovim ofenzivnim nacrtima u Wolfsburgu.Sam Ćiro je poslije poraza na Luzu rekao da bi nakon blijede partije kakvu je pružio Misimović bilo kojeg igrača osim njega bez pardona ostavio na klupi u Zenici, ali da mu je playmaker igrač s najvećim kreditom.Napori liječničkog konzilija reprezentacije i želja veznjaka njemačkog prvaka bili su neupitni ali koljeno nije izdržalo – Zvjezdan Misimović neće biti spreman za sutrašnji uzvratni dvoboj.

Ulazi li konačno Medunjanin?                  Pandža, Bajramović i Pjanić mijenjati će prvospomenutu trojku ali se postavlja pitanje kako naći zamjenu za Misimovića. Možda je odgovor u polivalentnom Harisu Medunjaninu, ofenzivnom veznom Valladolida koji se najbolje snalazi na lijevoj strani.Dodamo li ovome da je u karijeri igrao kao defanzivni vezni a Ćiro ga je na nedavnim pripremama u Novom Vinodolskom koristio kao lijevog beka, potpun je dojam o njegovoj svestranosti.Izgleda na kraju da će odlazak na Svjetsko prvenstvo za Bosnu i Hercegovinu pokušati izboriti : Hasagić – Nadarević, Pandža, Jahić, – Ibričić, Salihović, Bajramović, Pjanić – Medunjanin – Ibišević i Džeko.

Alves i Deco spremni za uzvrat u Zenici                    Branič portugalske reprezentacije Bruno Alves i veznjak Deco oporavili su se od ozljeda, te će zaigrati  u Zenici protiv Bosne i Hercegovine u uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija za SP.Kao što znate, Portugal je u subotu pobijedio selekciju Ćire Blaževića 1:0, a pogodak glavom u 31. minuti postigao je baš Bruno Alves.No, taj 27-godišnji branič zadobio je iščašenje gležnja, zbog čega je bilo upitno hoće li se oporaviti za uzvratnu utakmicu. Alves tvrdi da je sve u redu."Odradio sam trening u utorak, osjećam se dobro i spreman sam za nastup. Naravno, ukoliko me izbornik uvrsti u momčad" Glasnogovornik portugalske nogometne reprezentacije javlja da se Deco oporavio od ozljede prepone, te da će i on kandidirati za sastav u Zenici.  (Kliker.info-Index)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku