hamburger-icon

Kliker.info

Operacija Armenija : Ćiro razriješio dileme i najavio napadačku igru uz oprez

Operacija Armenija : Ćiro razriješio dileme i najavio napadačku igru uz oprez

05 Septembra
05:15 2009

Utakmicom Ermenija – BiH danas u 17 sati počinje završnica kvalifikacija koje vode na Svjetsko prvenstvo. Selektor Miroslav Blažević doveo je u Jerevan 20 igrača, od kojih očekuje da osvoje dragocjena tri boda i tako nastave uspješnu seriju.U Zenici smo današnjeg protivnika savladali 4:1. Sličan scenario bi svi u našem taboru objeručke prihvatili. Selektor Miroslav Blažević se, međutim, ne zanosi da će biti lako. Uvjeren je da će biti mnogo teže nego u oktobru prošle godine.

Riješene dileme                – Sjetite se kako smo im tada dali golove. Nije to bilo lako kao što rezultat govori. Zato je ključna uloga Vladavića na desnoj strani, koji će morati probijati njihovu odbranu. Od njega očekujem da donese prevagu.Nakon silnog razmišljanja, Blažević je razriješio sve dileme koje su ga mučile u vezi sa sastavom. Najveća je bila pitanje golmana.- Na gol će Nemanja Supić – rekao je Ćiro, što znači da će debitant Asmir Begović na klupu.Iako je najavljivao da će umjesto Misimovića zaigrati Pjanić, Blažević se opet predomislio.- Ne smijem izostaviti Muratovića. On je rutiner kakav nam treba u ovakvim utakmicama. U kadru ostaje Ibričić, jer on ima naviku vraćanja i pomaganja odbrani. Pjanić to nema. Nije me uvjerio da je to to – pojasnio je Ćiro.Zabrinut je Blažević i zbog napadačkog dvojca Džeko – Ibišević. Naši golgeteri iz Bundeslige nisu pucački raspoloženi na početku sezone.- Očito je da nisu u punoj formi. Međutim, oni su nesporni kvalitet i od njih očekujem da to pokažu na utakmici. Tu je i Muslimović, koji jedva čeka priliku da zaigra. Nadam se da u napadu nećemo imati problema – dodao je.

Bez juriša                      BiH bi se od početka susreta trebala postaviti ofanzivno, ali s dosta opreza. Jurišanja neće biti.- Igrat ćemo na sigurno i kvalitetom pokazati da smo zasluženo na drugom mjestu. Hrabro do pobjede. Drugačije ne može biti – najavio je Blažević.

Bajramović na tribinama        Zlatan Bajramović je doputovao u Jerevan, ali Blažević na njega ne može računati.- Nažalost, Bajramović nije spreman za nastup. To je moj veliki hendikep. On je igrač kakav je potreban svakoj ekipi. Njegova kvaliteta je vrhunska. Zato mi je žao što ga neću moći koristiti kao džokera, kao što je bilo u Belgiji – kaže Blažević.  (Kliker.info-Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku