hamburger-icon

Kliker.info

Zvizdić nakon usvajanja odluke o privremenom finansiranju : Dodik je izmislio priču o blokadi institucija BiH

Zvizdić nakon usvajanja odluke o privremenom finansiranju : Dodik je izmislio priču o blokadi institucija BiH

23 Jula
16:30 2019
02.07.2019., Sarajevo, Bosna i Hercegovina – Nakon 174. sjednice Vijeca Ministara Bosne i Hercegovine, Predsjedavajuci Vijeca Ministara Denis Zvizdic odrzao je konferenciju za medije. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić kazao je nakon sjednice Vijeća da su usvojili važne tačke, koje se tiču finansiranja nekih važnih projekata za BiH.

“Usvojili smo i odluku o privremenom finansiranju, a kreće s radom i Državni zatvor.  Zatvor počinje raditi 1. augusta 2019. Tada će se uspostaviti i administrativna struktura i krenut će se u fazu upošljavanje potrebnog kadra. Imali smo pred sobom i revidirani strategiju za procesuiranje ratnih zločina. Nije usvojen prijedlog, jer nije došlo do revidiranja niti ugradnje nekih zaključaka kojima su utvđeni propusti. Nije jasno šta je sa 850 predmeta iz ‘A kategorije’, koliko je optužnica podignuto i šta se desilo s njima”, poručio je Zvizdić.

Zvizdić će uskoro zasjesti na mjesto predsjedavajućeg Predstavničkog doma BiH te je kazao da u skladu sa zakonom on mora obnašati tu funkciju.

“Do imenovanja izvršnih funkcija moramo imati dvojnu funkciju. Ukoliko Predsjedništvo BiH pošalje ime novog mandatara, riješili smo problem. Mene interesuje zašto izabrani organi ne rade”, kazao je Zvizdić.

On je kazao da je priča o blokadi BiH krenula od Milorada Dodika i to bespotrebno. 

“Ministar Bevanda nije bio na nekoliko sjednica iz privatnih razloga. Ako neki tako pokušavaju doći do nove parlamentarne većine, neće uspjeti. Zašto ne radi Parlament BiH, koji čeka 30 zakona. Zašto se fokusira na imenovanje Vijeće ministara, a ne radi onaj dio koji je konstituiran”, zaključio je Zvizdić.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku