hamburger-icon

Kliker.info

Zveckanje oružja : Vježba policija Srbije i RS-a na Drini

Zveckanje oružja : Vježba policija Srbije i RS-a na Drini

28 Augusta
14:59 2016

Loznica, 28. avgusta 2016. - Zdruzena antiteroristicka vezba policija Srbije i Republike Srpske "Drina 2016" odrzana je na granicnom prelazu kod Loznice, u prisustvu najvsih zvanicnika Srbije i RS. FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bk

Zajednička vježba policijskih snaga Srbije i bh. entiteta Republika Srpska održana je jutros na graničnom prijelazu kod Loznice.Vježbu pod nazivom “Drina 2016”, u kojoj su sudjelovali 200-ak pripadnika dviju policija, 50-ak vozila, pet letjelica i pet plovila, pratili su i predsjednici Srbije i Republike Srpske, Tomislav Nikolić i Milorad Dodik.

Na vježbi, koja je održana na graničnom prijelazu Trbušnica, policajci su pokazali obučenost u borbi protiv terorizma i spremnost da odgovore na sve sigurnosne izazove, prenio je Tanjug.

Simulacija akcija

Simulirane su akcije sprečavanja upada na carinski terminal, otmice autobusa s putnicima, a u vježbi će sudjelovali i padobranci, ronioci, transporteri, oklopna vozila, helikopteri…

“Pripadnici specijalnih snaga Srbije i Srpske bili su kao jedan, a vojnička ocena za vežbu je vrlo dobar. Oni su pokazali kako uspešno sarađuju, kako se potpuno razumeju i dopunjuju i kako ne postoji zadatak koji ne možemo zajednički da rešimo”, ocijenio je Nikolić.

Vježba je održana na samoj obali Drine, a pratilo ju je i 10.000 ljudi, prenijeli su srpski mediji.Na kraju zajedničke vježbe obavljeno je i završno postrojavanje sudionika vježbe i borbenih vozila.

(Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku