hamburger-icon

Kliker.info

Zvanični zahtjev za hitnu sjednicu Predsjedništva : Komšić traži angažman OSBiH zbog migrantske krize

Zvanični zahtjev za hitnu sjednicu Predsjedništva : Komšić traži angažman OSBiH zbog migrantske krize

10 Juna
15:41 2019

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je i zvanični  zahtjev za održavanje hitne sjednice Predsjedništva BiH zbog migrantske krize.

Fena javlja da Komšić  također, predlaže da Predsjedništvo BiH naloži ministrici odbrane Marini Pendeš da zapovijedi upotrebu  i razmještaj vojno-policijskih, inženjerskih, izviđačkih kao i drugih jedinica  Oružanih snaga BiH radi podrške i pomoći patrolama Granične policije BiH u kontroli granice BiH sa Srbijom i Crnom Gorom radi sprječavanja ilegalnih prelazaka državne granice.

Prema ovom prijedlogu, upotreba i razmještaj jedinica  Oružanih snaga BiH ne podrazumijeva korištenje naoružanja i bojevih sredstava.

Upotreba i razmještaj Oružanih snaga BiH duž granice s Republikom Srbijom i Crnom Gorom predlaže se radi problema ilegalne imigracije u BiH iz zemalja Azije i Afrike, protivno važećim zakonima i viznom režimu BiH.

Komšić predlaže i da Predsjedništvo BiH predloži hitno održavanje vanredne sjednice Vijeća ministara BiH na temu brzog  i sveobuhvatnog angažiranja svih raspoloživih kapaciteta Ministarstva sigurnosti BiH , kao i upravnih organizacija BiH sa operativnom samostalnošću u sastavu Ministarstva sigurnosti BiH radi rješavanja problema ilegalne imigracije u BiH iz zemalja Afrike i Azije protivnom važećim zakonima i viznom režimu BiH.

Prema ovom prijedlogu, Predsjedništvo BiH predlaže bi hitno održavanje sjeednice Vijeća ministara BiH budući da je Ustavom BiH propisana isključiva nadležnjost institucija BiH kad je u pitanju politika i reguliranje pitanja imigracije, izbjeglica i azila.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku