hamburger-icon

Kliker.info

Zoran Čegar ponavlja : Dragan Vikić je nevin, prave krivce svi znaju ! (Audio)

Zoran Čegar ponavlja : Dragan Vikić je nevin, prave krivce svi znaju ! (Audio)

02 Januara
08:02 2017

Jedan od događaja koji je obilježio kraj prošle  godine u Sarajevu  bez svake sumnje je podizanje  optužnice protiv  ratnog  komandanta Specijalne jedinice MUP-a RBiH, Dragana Vikića te Jusufa Pušine ,u to vrijeme pomoćnika ministra policije  R BiH .

Optužnica se da podsjetimo, odnosi se na zarobljavanje, ubistvo i skrivanje tijela osam pripadnika JNA srpske nacionalnosti u Sarajevu u aprilu 1992. godine, a pored Vikića i Pušine , optužena su i  dvojica pripadnika jedinice Juke Prazine – Nermin Uzunović zvani Šok i Mladen Čovčić zvani Rogatica.

Optužnica je izazvala pravi šok među boračkom populacijom u glavnom gradu BiH  koja je listom ustala u odbranu  jedne od  ratnih legendi opkoljenog grada Dargana Vikića. Ovu ko0nstataciju potvrđuje i izjava  Zorana Čegara u “Centralnom zatvoru”, emisiji koja se emituje na frekvencijama Radija OTVORENA MREŽA i City Radija Kameleon Sarajevo. Čegar je da podsjetimo  tokom rata  bio jedan od komandanata  specijalnih jedinica MUP-a RBiH.

(Kliker.info)

 

Podijeli

Jedan komentar

  1. Himzo
    Himzo 04 Januara, 20:01

    Gospodine Cegar imas Podrsku , sada moramo ostvariti Nosanski cilj osloboditi Bosnu od konstitutivaca i onih koji dijele nasu domovinu Kucnuo je cas Svi Bosanci su Dragan Vikic i Zoran Cegar. Mogu dovesti Bosanske patriote iz diaspore da oslobodimo Bosnu od lopova i izdajnika.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku