hamburger-icon

Kliker.info

Zmajevi kod kuće : Bosanci i Hercegovci u St. Louisu spremni za utakmicu sa Argentinom

Zmajevi kod kuće : Bosanci i Hercegovci u St. Louisu spremni za utakmicu sa Argentinom

16 Novembra
18:06 2013
Bosanci i Hercegovci u St. Louisu spremni su za prijateljsku utakmicu koju će BiH 18. novembra u tom američkom gradu odigrati sa selekcijom Argentine. Više od 70.000 Bosanaca i Hercegovaca živi u području St. Louisa i ponosni su i oduševljeni što je njihov nacionalni tim doputovao u taj grad, piše St. Louis Bosnian. U Bosanskom nacionalnom restoranu Grbić u južnom dijelu St. Louisa u ponedjeljak će osoblje nositi dresove bh. reprezentacije. Vlasnik restorana Ermin Grbić navodi da je posebno ponosan što  se utakmica igra u St. Louisu jer je bh. reprezentativac Vedad Ibišević jedno vrijeme živio u tom gradu.

 Grbić vjeruje da će najmanje polovina stadiona biti ispunjena navijačima BiH.Muhamed Hasić, izvršni direktor Islamskog kulturnog centra u St. Louisu, potvrdio je da su svi bh. državljani u tom gradu oduševljeni zbog mogućnosti da se druže s bh. reprezentativcima.- Mnogi u St. Louisu će dočekati članove porodica iz svih dijelova Sjeverne Amerike. Možda će i moj brat doći iz Kanade – kazao je.- Ovo je prvi put da BiH izbori plasman na svjetsko prvenstvo. To je velika stvar i za ekipu, ali i za nas – dodao je Hasić.Medina Gotić u St. Louisu živi već 20 godina. Također je izrazila oduševljenje zbog dolaska bh. igrača u taj grad, ali i plasmana BiH na SP.

 – Ponosni smo. Prvi put da se nešto lijepo dogodi u mojoj zemlji nakon 1992. godine. Svi pričaju o tome, žene, muškarci, djeca. Mislim da su djeca najsretnija. Vole naše igrače, svi imaju Džekin dres. Nije važno ko će pobijediti u ponedjeljak. Svima im želim sreću i sada i u Brazilu – kazala je Gotić.Akif Cogo, koji je jedan od prvih bh. državljana koji je došao u St. Louis, uvjeren je da će većina Bosanaca i Hercegovaca iz tog grada biti na utakmici.- Mislim da će većina Bosanaca u St. Louisu ići na utakmicu i da će to biti pravi porodični događaj. Stari i mladi, svi će biti na utakmici. Bit će veoma interesantno – kazao je. Susret BiH – Argentina igra se u ponedjeljak u 19.30 sati  po lokalnom (utorak u 02.30 po srednjoevropskom vremenu). (Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku