hamburger-icon

Kliker.info

Zločin u Des Moinesu : Bivši američki policajac Mersed Dautović ubio djevojku pa sebe

Zločin u Des Moinesu : Bivši američki policajac Mersed Dautović ubio djevojku pa sebe

20 Aprila
16:09 2015

Dautovic3Bivši policajac u gradu Des Moines u američkoj saveznoj državi Iowi, 32-godišnji Mersed Dautović ubio je svoju djevojku i nakon toga počinio samoubistvo u nedjelju ujutro, prenose američki mediji.Policija Urbandalea je saopštila da su policijski službenici pronašli tijela muškarca i žene oko 11 sati u garaži kuće. Kasnije je utvrđeno da je riječ o 32-godišnjem Mersedu Dautoviću, porijeklom iz Srebrenice i njegovoj djevojci čiji je identitet nepoznat.

Mediji navode da je Dautović i ranije bio u zatvoru. Nakon što je odslužio 20 mjeseci jer je pretukao čovjeka 2008. godine, pušten je u januaru. Saslušanje Dautovića je bilo zakazano za danas u gradskoj sudnici Des Moinesa. Tužioci su tražili kaznu od 11 do 14 godina za ono što su nazvali “užasan i nasilan zločin”.

Također, KCCI prenosi da je Dautović uhapšen prošlog mjeseca zbog nasilja u porodici.Mersed Dautović je rođen u Srebrenici, a njegova porodica je preselila u Sarajevo kada je imao dvanaest godina, nakon što je vojska okupirala Srebrenicu. Njegov otac je ubijen u genocidu.Dautović je naučio engleski jezik, završio srednju školu i koledž i postao građanin SAD. Diplomirao je na Policijskoj akademiji Des Moines u decembru 2007. godine, a nakon toga je završio i obuku za rad na terenu.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Roke
    Roke 02 Juna, 17:27

    Karinas ne policajac

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku