hamburger-icon

Kliker.info

Zlatko Miletić: Mi 17 mjeseci nismo imali sjednicu, a redovno primamo platu koja je deset puta veća od rudarskih, to je sramota

Zlatko Miletić: Mi 17 mjeseci nismo imali sjednicu, a redovno primamo platu koja je deset puta veća od rudarskih, to je sramota

23 Novembra
16:25 2021

Zlatko Miletić, delegat u Domu naroda Parlamenta BiH, obratio se danas na press konferenciji delegata, povodom podnošenja zahtjeva za sazivanje hitne sjednice Doma naroda.

Miletić se, u tom kontekstu, dotakao i današnjeg protesta rudara koji se održava ispred zgrade Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Govoreći o rudarskim protestima, on je kazao kako su njihove plate deset puta veće od rudarskih, i to je nazvao sramotom.

– Tražimo da nam se omogući rad. Od 34 mjeseca koliko radi Parlament BiH, 17 mjeseci nismo imali sjednicu. A plate, primanja uredno dolaze. Naše plate su deset puta veće od rudarskih, to je sramota za sve nas, rekao je Miletić.

Podsjećamo, nekoliko stotina rudara danas protestvuju ispred zgrade Vlade FBiH, tražeći od resornog ministra ispunjavanje osam, ranije iznesenih, zahtjeva.

(Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku