hamburger-icon

Kliker.info

Zlatko Dizdarević : Neuobičajeno traljav način izvođenja vojnog udara

Zlatko Dizdarević : Neuobičajeno traljav način izvođenja vojnog udara

16 Jula
22:56 2016

zlatko-dizdarevicNovinar i diplomata Zlatko Dizdarević, nekadašnji urednik sarajevskog Oslobođenja i dugogodišnji izvještač sa Bliskog istoka, izrazio je danas veliku sumnju u pozadinu sinoćnjih događanja u Turskoj, istakavši da je cijela akcija izvedena na veoma neuobičajen način.

Dizdarević, koji kaže da nije pristalica teorija zavjere, iznenađen je neuobičajeno “traljavim načinom” na koji je izvedena akcija i za to, kaže, postoji niz dokaza.

A da je stvar veoma sumnjiva što se njene ozbiljnosti tiče jeste na primjer to da nisu zauzeti blagovremeno mediji, nisu prekinute društvene mreže, za aerodrom Ataturk je rečeno da je okupiran, a onda na njega sleteo Erdoganov avion?”, naveo je Dizdarević.

Napominje da je iz svega turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, barem prividno i za sada, izašao mnogo jači.

Posebno mu je kaže pažnju skrenula Erdoganova izjava da je “sam Bog odnio ovu akciju da očiste vojsku od svojih neprijatelja”.

“Ko hoće da analizira tu izjavu i ko je izašao kao apsolutni pobjednik, Erdoganu će, svakako, ovo ići u prilog. Njegova inače velika ambicija će porasti i to na način, koji za nas sve skupa i region, neće biti dobar”, rekao je Dizdarević u izjavi za N1.

Inače, ovaj diplomata i poznavalac prilika na Bliskom istoku kaže da ga ova previranja u Turskoj nisu iznenadila, te da su isporovocirana politikom Erdogana i njegovom ambicijom, kao i nizom pogrešnih poteza koje preduzima.

Dizdarević, pritom, nije jedini koji sumnja u način izvođenja vojnog udara tim prije što je, na primjer, Erdogan nenadano sletio na aerodrom Ataturk u Istanbulu, a ne u Ankari, te da sve što se desilo ide njemu u prilog.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku