hamburger-icon

Kliker.info

Zijad Turković prebačen u KPZ Zenica na služenje 40-godišnje zatvorske kazne

Zijad Turković prebačen u KPZ Zenica na služenje 40-godišnje zatvorske kazne

03 Jula
16:09 2015

zijad-turkovic-sZijad Turković je danas prebačen iz pritvorske jedinice Suda BiH u Kazneno-popravni zavod Zenica.Kako javlja portal Klix prebacivanje je izvršeno uz jake policijske snage na terenu. Podsjećamo, Vijeće Apelacionog odjeljenja Suda BiH sredinom aprila ove godine je Zijadu Turkoviću i drugima izreklo konačnu presudu pa je tako ovoj kriminalnoj grupi dosuđeno ukupno 95 godina zatvora.

Zijad Turković je osuđen na jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora od 40 godina, dok je Milenko Lakić dobio za pet godina manju kaznu u odnosu na prvostepeni postupak pa mu je tako dosuđeno 35 godina zatvora. Fadilu Aljoviću potvrđena je prvostepena kazna u trajanju od pet godina zatvora, kao i Saši Stjepanoviću od 12 godina, te Muameru Zahitoviću jedinstvena kazna od tri godine zatvora.

Sredinom juna Sud BiH je potvrdio i novu optužnicu Tužilaštva BiH protiv Zijada Turkovića. Ovaj put na teret mu se stavlja krivično djelo napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišavanju slobode počinilaca krivičnih djela.

(Kliker.info-Klix)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku