hamburger-icon

Kliker.info

Žicom protiv izbjeglica : Mađarska u ponoć zatvara granicu s Hrvatskom

Žicom protiv izbjeglica : Mađarska u ponoć zatvara granicu s Hrvatskom

16 Oktobra
16:26 2015

zicaponovo3Mađarska će u ponoć zatvoriti granicu s Hrvatskom, potvrđeno je za AFP.Zatvaranje granice s Hrvatskom zbog velikog priljeva izbjeglica bila je tema današnje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost koju je sazvao mađarski premijer Viktor Orban.

Odluku o zatvaranju granice s Hrvatskom ministar inostranih poslova Peter Sijarto potvrdio je i Rojtersu. Granica će biti zatvorena na način na koji je to bilo učinjeno sa Srbijom u septembru, zbog čega se izbjeglički talas i preusmjerio na Hrvatsku.

Mađarski premijer je u četvrtak na samitu EU rekao kako nije riječ o zatvaranju granice, nego o uspostavi Šengena.

Podsjećamo, Mađarska je u četvrtak najavila da je spremna zatvoriti granicu prema Hrvatskoj kako bi zaustavila priljev hiljada ilegalnih migranata. Granica bi se zatvorila na način kako je to bilo učinjeno sa Srbijom u sepembru, zbog čega se migrantski talas preusmjerio na Hrvatsku kao tranzitnu zemlju na putu migranata prema zapadnoj Europi.

Na najave Mađarske o zatvaranju granice s Hrvatskom reagovao je i slovenački premijer Miro Cerar koji je rekao da će njegova zemlja preduzeti sve nužne korake jer će u tom slučaju izbjeglice biti usmjerene prema Sloveniji.

‘Hrvatska ima rješenje’

Premijer Zoran Milanović kazao je da Hrvatska u tom slučaju ima rješenje.

“Hrvatski građani mogu biti mirni, Hrvatska ima rješenje bez obzira na to kako će se Mađarska ponašati na granici”, izjavio je petak rano ujutro hrvatski premijer Zoran Milanović.

“Hrvatska ima rješenje, Mađarska tu nije bitna, Mađarska može raditi što hoće. Mi imamo plan da Hrvatska bude sigurna, da građani nemaju nikakvih problema i to jedino što je u ovom trenutku bitno”, izjavio je premijer Milanović nakon završetka sammita EU-a tokoom kojeg je razgovorao i s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

(Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku