hamburger-icon

Kliker.info

Žestoko na samom startu : Tramp i dalje u centru pažnje poslije prve debate

Žestoko na samom startu : Tramp i dalje u centru pažnje poslije prve debate

08 Augusta
16:06 2015

debata1Donald Trump i njegovi saradnici u predizbornoj kampanji danas imaju razloga za slavlje. Nabusiti milijarder uspeo je da ostane u centru pažnju sinoć tokom čitave prve republikanske predsedničke debate u Klivlendu dok se 9 drugih kandidata na sceni među sobom borilo za malo pažnje.Donald Trump  je sijao po izlasku sa sinoćnje debate.“Prema onom što mi svi kažu, pobijedio sam u debati”.Od samog početka, Trump je zaprijetio.

On je jedini kandidat koji odbija da obeća da neće ući u predsjedničku trku kao nezavisni kandidat ukoliko republikanska stranka odbije njegovu nominaciju. “Neću to sada da obećam”.

“Upravo je u tome problem. On kupuje i prodaje političare svih boja”, istakao je Trampov rival Rand Paul.

Učesnici debate sukobili su se oko mnogobrojnih zapaljivih tema – od ilegalne imigracije preko gay brakova do terorizma, a prikupljanje podataka od strane NSA-a je izazvalo posebnu konfrontaciju.

“Želim da se prikupi još više podataka od terorista, ali manje o nedužnim Amerikancima”, kazao je Rand Paul.

“Dok sjediš u nekom potkomitetu i naduvavaš ovu temu, onda možes da iznosiš takve stavove”, primjetio je kandidat Chris Christie.

Ali, Trump je neprekidno uspjevao da dospije u centar pažnje u svom specifičnom stilu.

“Nazivali ste preko Tvitera žene koje ne volite debelim svinjama, psima, gubitnicima i odvratnim životinjama”, podsjetila je Megan Kelly  novinarka Fox Newsa i jedan od moderatora debate.

“Samo Rosie O'Donnell”, odvratio je Trump.

Analitičari kažu da je bivši favorit, Jeb Bush  neuspješno pokušavao da se istakne tokom debate, ali da je barem ostao iznad okršaja sa Trumpom.

“Mediji su danas prenijeli navode neimenovanog donatora koji je rekao da ste za Trumpa rekli da je klovn, budala i još nešto što ne možemo da ponovimo na televiziji”, rekla je Megan Kelly.

“To nije tačno. Ali jesam rekao da je Trumpov način govora razoran”, odgovorio je Bush

Trump je takođe bio kritikovan zbog svojih donacija demokratama. “Dao sam im dosta novca. Svima sam ovde dao dosta novca”, otvoreno je rekao milijarder.

Kritikovan je i zbog toga što je pozvao Hillary Clinton  na svoju svadbu – što se vidi na  fotografiji iz 2005.

“Što se tiče Hillary Clinton , rekao sam joj dođi na svadbu i ona je došla. Nije baš imala izboga jer sam dao novac za njenu fondaciju”, ispričao je Trump.

Jedina stvar oko koje su se svi kandidati složili jeste Hillary Clinton . Kao što se i očekivalo, svi su kritikovali demokratsku favoritkinju, i poručili da su sigurni da bi je pobijedili na predsjedničkim izborima i da bi za zemlju uradili više od nje.

(Kliker.info-VoA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku