hamburger-icon

Kliker.info

Žena sačekana u šumi i usmrćena udarcima sjekirom

Žena sačekana u šumi i usmrćena udarcima sjekirom

24 Novembra
00:02 2006

Na lokalnom putu u zaseoku Klokotnica Polje u Doboj-Istoku preksinoć oko 20 sati zvjerski je ubijena Mina Mujkić (36), majka troje djece, sezonska radnica firme "Vegafruit". Ubica, ili više njih, sačekao je Minu na putu koji vodi kroz šumu i usmrtio je udarcima tupim dijelom sjekire po glavi i rukama. Prema nezvaničnim pričama, ubica je tijelo pokušao građevinskim kolicima odvesti na drugo mjesto i sakriti ga, ali je bio ometen nailaskom Mininog supruga Huseina, koji ju je pošao tražiti. Na mjestu zločina jučer smo zatekli istražne organe tuzlanskog tužilaštva, kriminalističke policije PU Lukavac i grupu mještana, koji su još bili u šoku. Nikome nije bilo jasno šta bi mogao biti motiv gnusnog zločina.
Alirizah Mujkić, badžo Huseina Mujkića, i njegova supruga Senada kažu da su se Husein i Mina slagali u braku i borili se da na put izvedu troje djece, 17-godišnju Džemilu i blizance Adnana i Admira, učenike sedmog razreda osnovne škole.
– Djeca moje sestre Mine uvijek su izlazila pred nju kada se u večernjim satima vraćala s posla kako je ne bi bilo strah ići putem kroz gustu šumu. Preksinoć su pred nju izašli moj sin Ibrahim i Minina kćerka Džemila. Čekali su je dvadesetak minuta, a onda se vratili kući. U mraku pored puta čuli su šuštanje lišća i nekakvo stenjanje.
Nažalost, nisu imali bateriju, pa su se vratili kući i Huseinu kazali da Mine nema. U "Vegafruitu" je rečeno da je Mina otišla kući, pa su se počele javljati svakakve sumnje. Tog dana u "Vegafruitu" su dobili plaću, pa bi glavni motiv ubistva kakvo se ne pamti u ovom kraju moglo biti koristoljublje – kaže Senada Mujkić. Minin suprug Husein ispričao je da je u mraku vidio čovjeka koji gura građevinska kolica. Kako je moglo doći do bliskog susreta s Mujkićem, neznanac je leš istresao i s kolicima pobjegao.
Mještani Klokotnice, a posebno komšije, pričaju kako su Mujkići čestita familija. Husein je tovio bikove, a Mina sezonski radila. Zbog toga su ljudi u šoku i strahuju za ličnu sigurnost te ne žele govoriti o ovom slučaju.
Prema nalogu kantonalnog tužioca Dragana Radovanovića, tijelo ubijene Mine Mujkić prebačeno je na Odjel patologije UKC-a Tuzla radi obdukcije.

(Dnevni avaz)


Dobra radnica

Mehmed Mehinović, načelnik Doboj-Istoka, izjavio je za "Dnevni avaz" da je sigurnosna situacija, izuzme li se ubistvo Mine Mujkić, u općini povoljna. O tome je često razgovarao i s komandirom policije Hasibom Hadžićem.
– Nesretna Mina Mujkić dvije godine radila je kod nas u Općini kao blagajnica. Znam da je to dobra porodica. Nadam se da će istraga dati rezultate i da će se ući u trag ubici, kojeg će pravda stići na sudu – kazao je Mehinović.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku