hamburger-icon

Kliker.info

Željko Komšić : Vlasti Srbije moraju isporučiti zločinca Đukića

Željko Komšić : Vlasti Srbije moraju isporučiti zločinca Đukića

25 Maja
15:24 2019

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je danas, povodom obilježavanja godišnjice Tuzlanske kapije, da se ne smije zaboraviti šta se dogodilo te da se odgovorni za zločine počinjene tokom agresije na BiH moraju dovesti pred lice pravde.

“Danas, dvadeset četiri godine kasnije, sjećamo se izgubljene mladosti. Na današnji dan 71 dijete je izgubilo život, roditelji svoju djecu, a više njih je ranjeno. Vrijeme prolazi, a ništa manje te ljude ne boli sve ono što su preživjeli. Zbog toga ne smijemo zaboraviti što se dogodilo, i zbog nove mladosti moramo krenuti dalje i graditi ljepšu budućnost”, naveo je Komšić u svojoj izjavi.  

Kako javlja Fena smatra da je, kada se govori o Tuzlanskoj kapiji, poražavajuće za međunarodnu pravdu i civilizaciju da još uvijek, iako je osuđen, Novak Đukić, nalogodavac ovog nedjela, slobodno šeta Srbijom. 

“Srbija ne poštuje protokol potpisan s Ministarstvom pravde BiH, a koji nalaže isporučivanje osuđenika. Da bi pravda bila zadovoljena, krajnje je vrijeme da se sporazum o izručenju, konkretno u ovom slučaju, sprovede. Očekujem da evropske i međunarodne institucije to jasno stave do znanja vlastima u Srbiji”, potcrtao je Komšić u izjavi.

Podijeli

Jedan komentar

  1. Karikaturom protiv kreatura
    Karikaturom protiv kreatura 26 Maja, 07:33

    Zasto u novinama nema karikatura u kojima bi bilo prikazano kako dodik vuce Incka i cijelu Medjunatodnu Zajednicu za nos. Rijeci, posebno one na balkanskim jezicima, izgleda nemaju efekta. Karikaturom postojeceg, nadrealnog stanja bi se ljudima bolje objasnilo ovo politicko, sizofreno ludilo citaocima od NYTimes-a do Guardiana. Od nasih portala svakako nista. Svaka cast Zurnalu.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku