hamburger-icon

Kliker.info

Željko Komšić upozorava : Rusi pokušavaju ući u Aluminij i Luku ploče

Željko Komšić upozorava : Rusi pokušavaju ući u Aluminij i Luku ploče

23 Jula
03:43 2019
13.12.2018., Sarajevo – Novoizbarani clan Predsjednistva Bosne i Hercegovine iz reda Hrvatskog naroda Zeljko Komsic Photo: Armin Durgut/HaloPix/PIXSELL

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik DF-a Željko Komšić rekao je da postoji nada za ugašeni Aluminij iz Mostara na način da se u postupku stečaja vidi koji dijelovi kompanije su održivi i koji bi mogli nastaviti raditi, ali, dodao je Komšić, i tu postoje razni planovi.

„Koliko znam, preko tog ‘Prvog plinarskog drušva’, a riječ je o ruskoj kompaniji, pokušava se za jeftine pare ući u zdrav dio Aluminija i nastaviti poslovanje onako kako to oni žele, ali u paru sa Lukom ploče, jer je riječ o vezanoj političko-ekonomoj trgovini“, rekao je Komšić za Federalnu TV u ponedjeljak navečer.

Na konstataciju urednice i voditeljice Aide Mujan da se Rusi spominju u mnogo segmenata u Bosni i Hercegovini, Komšić je rekao da Rusi nadiru u BiH.

„Vrlo su agresivni, probitačni ekonomski, obavještajno, politički… niko im se ne suprotstavlja“, rekao je Komšić, prenosi Novinska agencija Patria.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik DF-a Željko Komšić podsjetio je da je DF 2015. godine izašao iz tadašnje Vlade Federacije BiH upravo zbog Aluminija, odnosno zbog načina kako je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović zamislio da se treba upravljati javnim preduzećima u Federaciji BiH.
Istina, rekao je Komšić, SDA je Čovića podržala u takvom načinu upravljanja kompanijom.

 

Podijeli

3 0 komentara

 1. FAJTER
  FAJTER 23 Jula, 21:45

  KOJI SI TI BOLESNIK PA KAKVE VEZE IMA ČIJI JE KAPITAL.MOŽE ZAPADNI BEZ OBZIRA KOJE MU JE PORIJEKLO ALI RUSKI NEMOŽE.BOJIŠ SE DA ONDA NEMA PUSTIH SNOVA O UNITARNOJ BIH.NEMOJTE SANJATI O TOME

  Odgovori
 2. Bosnjak ateista
  Bosnjak ateista 24 Jula, 03:52

  Rusi jos od doba Staljina hoce da se uvale u nase krajeve, nema Tita da kaze “NE” a ovi sto sad vladaju dali bi gu…. za interes.

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku