hamburger-icon

Kliker.info

Željko Komšić : SDP BiH i DF nastupiće zajedno na oktobarskim izborima i nakon njih

Željko Komšić : SDP BiH i DF nastupiće zajedno na oktobarskim izborima i nakon njih

20 Februara
01:04 2018
SDP BiH i DF nastupiće zajedno na oktobarskim izborima. Ne samo na izborima, nego ostajemo zajedno i nakon njih, potvrdio je za Vijesti.ba predsjednik DF-a Željko Komšić. To je naš dogovor i DF će ga ispoštovati, kategoričan je on.

“Koji oblik saradnje u kojoj od izbornih jedinica, ovisiće o političkoj procjeni, kako nas iz DF-a, tako i od SDP-a. Krajnji cilj jeste dobiti što veći broj zastupničkih mandata u konačnom zbiru, jer je to u konacnici najvažnije – oduzeti tu prednost nacionalnim strankama”, ističe Komšić.

Kada su u pitanju druge stranke, predsjednik DF-a podsjeća da je Naša stranka ranije najavila da neće učestvovati u ovakvom zajedničkom nastupu, ali da se postizborna saradnja može ostvariti.

“SBB se, na neki način, sam odmakao od ove priče. Istina, ne direktno, nego to sudimo po njihovim posljednjim aktivnostima gdje su ponašaju kako to i priliči stranci koja je u koaliciji i na vlasti – podrška setu zakona o akcizama, podrška budžetima na svim nivoima, podrška zakonima u Federalnom parlamentu itd. Šta će tu dalje i kako biti, vidjećemo”, navodi Komšić.

Kada su u pitanju pojedinačne kandidature, Komšić kaže da može ponoviti ono što je ranije više puta rekao.

“Moja kandidatura za člana Predsjedništva BiH ima veze samo sa svim onim što rade Dragan Čović, HDZ i HNS. Za nas u DF-u legitimo je pravo SDP-a da tu uradi što god oni procjene. Jedini problem za nas tu predstavlja najavljena kandidatura za člana Predsjedništva iz RS-a iz reda srpskog naroda, jer tu ne vidimo pozitivan efekat na razvoj političke situacije, pogotovo u RS-u”, zaključio je Komšić.

(Kliker.info-Vijesti)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku