hamburger-icon

Kliker.info

Željko Komšić : Pronaći ćemo ubice generala Blaža Kraljevića

Željko Komšić : Pronaći ćemo ubice generala Blaža Kraljevića

07 Decembra
06:02 2006

Odgovarajući na pitanje zašto želi fotografiju generala HOS-a u svome predsjedničkom uredu, Komšić je objasnio:  Zbog toga što je ratovao za BiH izgubio je i glavu. I kao čovjek i kao vojnik, zalagao se za cjelovitu BiH i nije  pristao na jezinu podjelu po Tuđmanovu i Miloševićevu planu.

Po onome što ja znam i zato što je narušio politički dogovor Tuđman-Milošević,  upravo zbog toga je i izgubio glavu  kazao je Komšić. No, u uredu člana bh Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda nalazi se i fotografija Josipa Broza Tita. Mada je teško naći nešto zajedničko s likom i djelom tih dviju osoba, tim
više što je ubijeni general upravo zbog komunističkog režima morao otići iz rodnog kraja u daleku Australiju, član predsjedništva BiH tvrdi:Blaž Kraljević i Tito različitog su političkog uvjerenja, ali su se obojica borili za BiH i ne može se ni jednom niti drugom "obiti pera". Komšić, također, priznaje da su pripadnici HOS-a tijekom svih proteklih godina nepravedno zapostavljeni te podsjetio kako je u Sarajevu tijekom rata postojala jedinica HOS-a. Oni su bili ljudi koji su se borili za BiH i čast svoga hrvatskog naroda, a pritom ne možemo zaboraviti da pripadnici HOS-a nisu bili samo Hrvati, nego i Bošnjaci, i zaslužili su da im odamo priznanje. Podsjetimo, iz stranke HSP-a BiH Đapić-dr. Jurišić naglasili su kako će dostaviti fotografiju generala HOS-a samo ako Komšić iz ureda ukloni Titovu sliku. Ipak, sudeći po navedenom, član Predsjedništva isto ne namjerava, čvrsto se držeći stava da generala HOS-a i Tita, barem nakon njihove smrti – drži u neposrednoj blizini.

 

 

Večernji list

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku