hamburger-icon

Kliker.info

Željko Komšić : Pozivam Dodika i Čovića da prestanu Srbe i Hrvate tretirati ka stoku

Željko Komšić : Pozivam Dodika i Čovića da prestanu Srbe i Hrvate tretirati ka stoku

27 Septembra
03:16 2020

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić reagirao je na najavu Milorada Dodika o izradi deklaracije HDZ-a i SNSD-a o izlasku dva naroda iz BiH, ukoliko se i dalje na bazi presuda Evropskog suda za ljudska prava bude dovodio u pitanje princip “konstitutivnosti naroda”, i bude zahtjevalo građansko uređenje BiH.

“Implementacije presuda Evropskog suda za ljudska prava neminovno vode ka definisanju Bosne i Hercegovine kao građanske države. Naše zalaganje za Bosnu i Hercegovinu kao građansku državu u potpnosti je u korelaciji sa tim presudama. To što se te presude ne sviđaju Dodiku i Čoviću, jer oni imaju drugačije vizije, nije naš nego njihov problem, i oni nemaju problem sa nama nego sa evropskim i civilizacijskim vrijednostima“, poručio je Komšić.

Kako je rekao, njihove eventualne deklaracije nikoga ne obavezuju na bilo šta, niti su oni ekskluzivni predstavnici Srba i Hrvata.

Uostalom, pozivam ih da Srbe i Hrvate prestanu tretirati kao stoku, za koju misle da je mogu uvoditi i izvoditi iz države Bosne i Hercegovine. Posljednji put kada su neki imali iluzije da se narodi mogu izvoditi iz države u državu, cijela stvar se završila tragično. Žalosno je i da su 25. godina poslije Dodik i Čović zagovarači takvih politika”, poručio je Komšić.

(Kliker.info-RS)

Podijeli

4 0 komentara

 1. Kašif
  Kašif 27 Septembra, 10:53

  “Svi smo mi Radovan (Karadžić)” – srpski narod (srpski narod su i Rvati, a oni među Hrvatima rade za Srbiju a isto to rade Izetbegovići, Željko Komšić je jaran Izetbegovićima radi lagodnog života).
  Sinoć je jedan srpski umjetnik izjavio “Srpska kulturna elita je pripremila genocid nad Bošnjacima a bošnjačka kulturna elita im je pripremila siromaštvo”.

  Odgovori
  • Hamidovic
   Hamidovic 27 Septembra, 17:51

   a Komsic i klintonovj pedofilskoj tvorevini Bosni se ne brine i ne poziva kako vatikanski katolicki nacisticki papa tretira malu katolicku decu u vatikanskoj katedrali , mala katolicka deca na kolenima dok se mole puse kurac vatikanskom papi , a Komsic gleda na drugu stranu dok papa siluje decu .

   Odgovori
 2. ISTINA POBIJA LAZ
  ISTINA POBIJA LAZ 27 Septembra, 23:20

  SRPSKIM CETNICIMA I HRVATSKIM USTASAMA POLAKO DOLAZI KRAJ. VI SE DZABE BORITE DA SVOJE LAZI PRETVARATE U ISTINE, JER SVAKO ZNA DA JE SRBIJA IZVRSILA AGRESIJU NA BIH I GENOCID NAD BOSNJACIMA U CILJU STVARANJA VELIKE SRBIJE I POTPUNOG UNISTENJA BOSNJAKA. TAKODJE SVAKO ZNA DA SU RATNI ZLOCINCI SLOBODAN MILOSEVIC I FRANJO TUDJMAN U KARADJORDJEVU 1993 GODINE DOGOVORILI PLAN PODJELE BiH U CILJU STVARANJA VELIKE HRVATSKE I VELIKE SRBIJE. SVAKO ZNA DA JE TAJ PLAN PROPAO I DA SU PROBOSANSKE SNAGE POBJEDILI SRPSKE I HRVATSKE AGRESORE I ISTJERALI IH IZ BiH. ISTE TE IDEJE RATNIH ZLOCINACA MILOSEVICA I TUDJMANA NASTAVILI SU ALEKSANDAR VUCIC UZ MILORADA DODIKA I ANDEJ PLENKOVIC UZ DRAGANA COVICA ZABORAVLJAJUCI DA SU TE IDEJE I PLANOVI STVARANJA VELIKE SRBIJE I VELIKE HRVATSKE DAVNO PROPALI I DA NIKADA SRPSKI I HRVATSKI AGRESORI NECE MOCI TO DA OSTVARE JER AKO BI TO POKUSALI NASTAO BI BALKANSKI RAT A POSLIJE BI SE PROSIRIO U EVROPU ITD…. ZA TO ZNAJU SVJETSKI I EVROPSKI POLITICARI I ZATO SRBI I HRVATI SAMA MOGU SANJATI O PODJELI BiH I STVARANJU VELIKE SRBIJE I VELIKE HRVATSKE.

  Odgovori
  • Đakon
   Đakon 29 Septembra, 16:19

   Nema kraja!Kraj dolazi nekome drugom, a to su oni koji podržavaju Erdogana.Zar ne vidiš kakva je geopolitička situacija u svijetu?Pobijedi li Tramp, podjela Bosne je neminovna a moguće i Turske.Tko bi to od Europe ratovao za Bosnu?

   Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku