hamburger-icon

Kliker.info

Željko Komšić : Pozdravljam odluku Evropskog parlamenta o genocidu u Srebrenici

Željko Komšić : Pozdravljam odluku Evropskog parlamenta o genocidu u Srebrenici

30 Novembra
17:17 2018

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozdravio je danas odluku Evropskog parlamenta (EP) da usvoji amandman na Izvještaj o napretku Srbije kojim se izražava žaljenje zbog kontinuiranog negiranja genocida u Srebrenici od nekih srbijanskih zvaničnika, te insistira na prihvatanju presuda Haškog tribunala (ICTY).

Kako javlja Fena Komšić je komentirajući novinarski upit u vezi s tim, istakao  da je ta odluka EP-a očekivana, te da je potvrdila ono što je općepoznato i bezbroj puta rečeno.

– Nažalost, izgleda da na ovim prostorima, iz bilo kojih razloga, istina teško dopire do nekih ‘tvrdih ušiju’ – kazao je Komšić, potcrtavajući kako je odlukom/amandmanom EP-a potvrđeno „ono što smo mi već znali i što smo, nažalost, osjetili na svojoj koži“.

Dodao je kako ne može spekulirati o tome kada će na političku scenu u Republici Srbiji doći neka politička snaga koja će se moći suočiti s istinom, navodeći da to ovisi od građana te zemlje.

Zastupnici u Evropskom parlamentu izglasali su jučer rezoluciju o Izvještaju o napretku Srbije, a u okviru toga i amandman slovenskog zastupnika Igora Šoltesa u vezi s genocidom u Srebrenici u kojem se ističe da je priznavanje tog genocida osnovni korak na putu Srbije ka pristupanju EU.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku