hamburger-icon

Kliker.info

Željko Komšić: Podržavam Palmerov stav, Dodik počinje da liči na nevaspitano dijete

Željko Komšić: Podržavam Palmerov stav, Dodik počinje da liči na nevaspitano dijete

12 Septembra
16:52 2019
13.12.2018., Sarajevo – Novoizbarani clan Predsjednistva Bosne i Hercegovine iz reda Hrvatskog naroda Zeljko Komsic Photo: Armin Durgut/HaloPix/PIXSELL

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik žestoko i prilično nervozno se obrušio na izjavu specijalnog američkog izaslanika za Balkan Matthewa Palmera da je Daytonski sporazum podložan izmjenama.

Dodik je izjavio je da je Daytonski sporazum međunarodni ugovor i da se on ne može mijenjati dok dva entiteta i tri konstitutivna naroda ne odluče da to urade.

Dodik smatra da su promjene ovog sporazuma regulirane i “da je apsolutno kršenje međunarodnog prava to što su radili prethodni visoki predstavnici, podržani prethodnom američkom politikom”, a to je da su “rušili Daytonski sporazum”.

“Oni jednostavno iz navike pokušavaju da zadrže takvu vrstu priče. Mislim da sudbina BiH zavisi od toga da li ćemo se vratiti na izvorni tekst sporazuma ili će on do kraja biti devalviran naporima koji dolaze sa strane – prijeteći je poručio Dodik u intervjuu za Glas Srpske.

Za razliku od Dodika, predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić u izjavi za Radiosarajevo.ba je potvrdio da podržava stav specijalnog američkog izaslanika za Balkan da je Daytonski sporazum podložan izmjenama.

“Da, podržavam”, kazao nam je Komšić upitan o Palemerovim stavovima.

On je, međutim, odbacio Dodikove napade na visokog američkog zvaničnika i dokazanog prijatelja Bosne i Hercegovine i svih njezinih građana i naroda.

“A šta čovjek da mu više kaže? On na sve diže “frku”, to mu je valjda neka taktika! Ustvari sve vise počinje da liči na nevaspitano dijete! “, zaključio je Komšić.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku