hamburger-icon

Kliker.info

Željko Komšić o Dodikovom raportu srbijanskom ministru odbrane : “O migrantima iz Srbije pričati s Vučićem, a ne ponižavati se pred Vulinom”

Željko Komšić o Dodikovom raportu srbijanskom ministru odbrane : “O migrantima iz Srbije pričati s Vučićem, a ne ponižavati se pred Vulinom”

12 Juna
15:03 2019

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ocijenio je ponižavajućim današnji raport predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika srbijanskom ministru odbrane Aleksandru Vulinu.

“Nevjerovatno je da predsjedavajući Predsjedništva BiH raprotrira običnom ministru odbrane druge države koji ga je danas verbalno potapšao i pohvalio za blokiranje i odbijanje rješenja migrantske krize u Bosni i Hercegovini.

Kao član Predsjedništva ograđujem se od ovog servilnog i nedostojnog čina. Dok je bio predsjednik manjeg bh.entiteta donekle se mogla shvatiti ovakva praksa da bespogovorno sluša predstavnike srbijanske vlasti, ali je vrijeme da nauči da je sada dio kolektivnog šefa države.

Očito je da ćemo o sprječavanju ilegalnih prelazaka migranata iz Srbije morati detaljnije razgovarati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem”, kazao je Komšić, prenose Vijesti.ba. 

“Umjesto da sprječava ilegalni prelaz migranata u Bosnu i Hercegovinu srbijanski ministar odbrane daje sebi za pravo da komentira odluke Predsjedništva Bosne i Hercegovine o upotrebi Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Da Vučićev ministar i doista radi svoj posao i sprječava ilegalni prelazak migranata iz Srbije u BiH uopće ne bi bilo potrebe da se razmatra angažman Oružanih snaga BiH na granici sa Srbijom, niti bi ikada kolegi Dodiku palo na pamet da prvi predlaži nešto poput toga”, smatra član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Podijeli

Jedan komentar

  1. Olmnki
    Olmnki 12 Juna, 16:18

    Oni bi da se mlate opet. Misle opet da su jaci. Ovo ludilo neko mora zaustaviti. Oni su toliko ludi da toga nisu ni svjesni. Znaju dobro sta rade. Pusti onu: ne znaju sta rade. Znali su i onda a izgleda da znaju i sada.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku