hamburger-icon

Kliker.info

Željko Komšić : Ne mogu prihvatiti da sve mora funkcionisati po političkim, jaranskim i privatnim vezama !

Željko Komšić : Ne mogu prihvatiti da sve mora funkcionisati po političkim, jaranskim i privatnim vezama !

31 Decembra
15:31 2014

komsic876Uz osvojeni broj glasova na izborima, jedina snaga DF-a je javnost. Mi nemamo infrastrukturu inkorporiranu u sve pore društva kao što imaju SDA i HDZ, mi i ne želimo da je imamo na takav način, jer ne prihvatam da tako funkcionišemo, izjavio je u intervjuu za današnje ’’Olobođenje’’ predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić.

Istakao je da ne može prihvatiti da sve mora funkcionisati po političkim, jaranskim i privatnim vezama i da se zna koje su to političke pozicije.

’’To su ministarske i pozicije u zakonodavnoj vlasti. Ne mora sve biti politička pozicija. Daj, pusti čovjeka da radi ako je kvalifikovan za nešto!’’, dodao je Komšić.

Naveo je da je najbolja politička preporuka i najveći uspjeh ne ako se postavi svoj direktor ’’Elektroprivrede’’, direktor ’’Telecoma’’, nego ako se postavi onaj ko to zna raditi i ko će biti uspješan na ekonomskom planu.

’’ Odbijam da pričam na tom nivou. Bilo je takvih pokušaja, uzmite ovo, uzmite ono. Neću. Šta to znači? Da postavim svog direktora, pa da onda mi iz javnih preduzeća izvlačimo pare iz marketinga umjesto što to neko drugi radi? To nije politika, to je krađa, to je korupcija’’ kazao je Komšić.

Odgovarajući na pitanje hoće li DF i SDA dogovoriti kriterije za izbore i imenovanja, predsjednik DF-a je kazao da hoće.

’’Hoćemo. Oni su barem iskazali želju da se to desi. I zato insistiram na malo drugačijem načinu odlučivanja o resorima. To sam rekao i gospodinu Bakiru Izetbegoviću – nas interesuje vertikala. Ako smo odlučili jedan resor – mi ćemo i odgovarati za taj resor. Za sve dobro i za sve loše. Ali, nemoj da se ukrštamo, pa onda naša saradnja politička postane – daj ti mojoj firmi tender, daću ja tvojoj, malo u ’’Telecomu’’, malo u ’’Elektroprivredi’’. Neću tako da radi’’, rekao je Komšić.

Takođe je kazao da premijer Federacije BiH bude iz SDA, ali da će oni odgovarati za resore o kojim se dogovore i da se ide po vertikali.Komšić je, između ostalog, naveo da SDA kao izborni pobjednik ima pravo da kandiduje premijera FBiH.

(Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku