hamburger-icon

Kliker.info

Željko Komšić : Komšić: Najbolje da susjedi puste Bosnu i Hercegovinu na miru

Željko Komšić : Komšić: Najbolje da susjedi puste Bosnu i Hercegovinu na miru

09 Februara
23:46 2014

komsicmarkale2Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić rekao je da susjedne zemlje BiH ne trebaju da se upliću u sve stvari koje se dešavaju unutar države, javlja Anadolu Agency (AA). Komšić je kazao da ne zna razlog posjete hrvatskog premijera  Zorana Milanovića  Mostaru, kao ni razlog održavanja sastanka prvog potpredsjednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića sa predsjednikom manjeg bh. entiteta Republike Srpske, Miloradom Dodikom u Beogradu.

On je otkrio da čak nije bio ni obaviješten o posjeti Milanovića, te da je to saznao od novinara.“Ono što je loše jeste da Sarajevo nije bilo obaviješteno o dolasku premijera Milanovića. Ipak je premijer susjedne države, trebao se javiti, ako ništa drugo uobičajenim diplomatskim putem. Ja to nisam znao, saznao sam od novinara“, izjavio je Komšić.“Premijer susjedne države bi trebao ipak doći u glavni grad države. Poštujem ja njegovu ustavnu obavezu i sve poštujem, ali poruka treba da bude upućena svim građanima BiH, a ne samo jednom dijelu građana BiH.

Lijepo je ovu čuti i hvala na podršci ali mislim da je podrška u tom smislu jača i glasnija bila iz Sarajeva”, rekao je Komšić. Ipak, kako je istakao, Vučić je poslao dobru poruku kada je ranije danas izjavio da se Srbija ne želi miješati u unutrašnje stvari BiH.“Za nas je najbolje da nas susjedi puste na miru i da se ne miješaju u unutrašnje stvari u  BiH. Ovo je kriza koju mi moramo riješiti i mi je  moramo dovesti ovo do kraja. Ovo je jedan proces kroz koji prolazi demokratija u BiH“, poručio je Komšić. (Kliker.info-AA)

Podijeli

Jedan komentar

  1. bosnoljubac
    bosnoljubac 10 Februara, 03:32

    Bravo Zeljko, ne daj da vire u nasu avliju, Bosna ce i ovo sama preboljeti, neka komsije brinu svoje brige.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku