hamburger-icon

Kliker.info

Željko Komšić : Dobar dio vlasti u Beogradu ipak stoji iza ovoga što Dodik radi

Željko Komšić : Dobar dio vlasti u Beogradu ipak stoji iza ovoga što Dodik radi

09 Januara
16:06 2018

Željko Komšić je danas u izjavi za N1 komentarisao obilježavanje Dana RS, kojeg je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

“Neprisustvovanje predsjednika Srbije i premijerke Srbije je po meni jača poruka nego prisustvo Nikolića. Zvanični Beograd se u očima Zapada pokuša predstaviti kao neko ko ne stoji iza ovoga u potpunosti što radi Dodik. Drugo, mislim da je to lažna slika i mislim da dobar dio vlasti u Beogradu ipak stoji iza ovoga što Dodik radi”, kazao je Komšić.

Dodao je da nepojavljivanje Vučića i Ane Brnabić predstavlja političko taktiziranje.

“Ovo što danas nije bilo Vučića i premijerke je taktiziranje političko. Ovo što se desilo u Banjaluci po meni nije tako bezazlena stvar. Riječ je o daleko ozbiljnijem projektu nego su neki spremni da priznaju, mada su u Sarajevu shvataju prije svega. Postavlja se pitanje kako na to odgovoriti. Ako hoćete da BiH bude država, onda institucije moraju odgovoriti na to. Kukavičluk i kalkulantsko ponašanje u našim pravosudnim institucijama nas dovode do ovakve situacije, da se Dodik šepuri po Banjaluci. Dok je to tako i dok niko ne reaguje, Dodik će ići dalje u realizaciju svog plana. Korača prema svom cilju, a to je ono što je Nikolić danas javno rekao”, poručio je Željko Komšić.

On je još kazao da niko “neće moći to zaustaviti”, ako se ne reagira.

“Ko će to zaustaviti? Očekivati od međunarodne zajednice koja se licemjerno ponaša je iluzorno. Treba reagirati onako kako bi svaka država reagovala. Podsjetit ću vas kako je Španija reagirala na poteze u vezi sa nezavisnošću Katalonije, po meni tako treba reagirati i BiH. Druga je stvar kukavičluka i licemjerja prisutnog u institucijama u Sarajevu. Danas Dodik, sutra Čović, prekosutra Bog te pit'o”, smatra Komšić.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Delic Ragib
    Delic Ragib 10 Januara, 13:03

    To je jasno odavno svima i svaki razuman covjek bi da u njegovoj drzavi se postuje pravo i pravicnost. Ali nam druga dva izroda sve cine da nema pravedne drzave i sve dok se kriju vodje i huskaci iza nekakvih dvojnih drzavljanstava odnosno potpisanih specijalnih paralelnih veza od bosanskih Srba i Hrvata sa zvanicnim Beogradom i Zagrebom bice nadmudrivanja na pretek a bosanski Muslimani ili Bosnjani bi trebali u istom omjeru i sadrzaju potisati dvojne veze sa Republikom Austrijom ili R. Turskom…, pa bi i Dodik i Covic zavoljeli vise svoju, pardon Nasu Drzavu Bosnu i Hercegovinu, i da ne samo hapaju zajednicki drzavni proracun, nepovratne kredite, prirodne i ljudske resurse, nase zajednicko bogatstvo i dugo.Zar ne?!!

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku