hamburger-icon

Kliker.info

Željko Komšić demantovao informacije o gašenju DF-a : Što je babi milo, to joj se i snilo !

Željko Komšić demantovao informacije o gašenju DF-a : Što je babi milo, to joj se i snilo !

20 Aprila
16:43 2017

Predsjednik Demokratske fronte (DF) Željko Komšić demantirao je informaciju da priprema gašenje DF-a.Komšić je u izjavi za novinsku agenciju Patria kratko rekao da nije tačna vijest o gašenju DF-a, kako su objavili neki portali u četvrtak.

Objavljeno je da je Željko Komšić, predsjednik Demokratske fronte na posljednjoj sjednici Predsjedništva te stranke predočio užem stranačkom rukovodstvu prednacrt platforme kojim se najavljuje gašenje Demokratske fronte. Navodi se i to da je Komšić već sve isplanirao i dogovorio gašanje stranke čiji je osnivač, a zauzvrat će, navodno, on i još nekoliko ljudi iz DF-a dobiti značajne pozicije unutar nove-stare stranke, SDP-a.

Komšić je na tu informaciju odgovorio u svom šaljivom stilu.

– Što je babi milo, to joj se i snilo – rekao je Komšić za NAP, aludirajući na to da postoje struje koje priželjkuju gašenje DF-a.

Iz Demokratske fronte potvrdili su da se radi na dokumentu, dogovoru, strategiji – pružanja ruke svim lijevo građanski orijentisanim partijama, pokretima, udruženjima građana, radnicima, studentima, sindikalcima – da se programski i koordiniranim (dogovorenim i usklađenim) djelovanjem udruže protiv vladajućih oligarha-nacionalista i skinu ih svi zajedno, sa vlasti na narednim općim izborima.

– To je jedino što je tačno, i što svi naši članovi i simpatizeri znaju i na tom planu se i te kako radi. Sve drugo je laž, podvala i insinuacija. To nas neće pokolebati u ostvarenju našeg, a cijenimo i nauma najvećeg dijela građana i naroda ove, nama jedine Bosne i Hercegovine – koja će biti JEDNA, KOJU NIKO CIJEPATI I DIJELITI NEĆE, U KOJOJ ĆEMO SVI BITI JEDNAKI PRED ZAKONOM.

A ako se taj naum i ostvari, naručioci ovog i sličnih pamfleta, mogli bi udobne kabinete u kojima sada „vladaju i haraju“ zamijeniti malo neudobnijim smještajem, što su i zaslužili – navode iz DF-a.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku