hamburger-icon

Kliker.info

Željko Komšić: Zašto Lagumdžiji smeta običan mali pravnik?

Željko Komšić: Zašto Lagumdžiji smeta običan mali pravnik?

19 Decembra
16:38 2013
Ja sam uvijek živio od plaće. Nekada od plaće majke, “obične male” radnice, i oca, “običnog malog” službenika. Roditelji mi ništa materijalno nisu ni stekli, tako da mi ništa ni ne ostavljaju. I sada živim od plaće. Za zemlju kakva je BiH, odlične plaće. Sve što imam je od plaće, kazao je u intervjuu za Dane predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider Demokratske fronte Željko Komšić. 

"Istina, puno je kredita, ali ne žalim se. Drugačije nisam ni želio ništa steći, mada su mi nudili. Ne virim nikome u novčanik, mislim da je to čak nepristojno. Ali kada već Informativni centar SDP-a voli o tome da govori, hajde onda da sve "istresemo pred javnost” i pokažemo sve što stvarno imamo i čime raspolažemo, zajedno sa bližom i daljom rodbinom, i odakle nam sve to. Rekao sam, živim za dan kada će se to desiti!"

Na njemu javno upućeno pitanje zašto je tek sada problematizirao ugovor sa MMF-om, Komšić odgovara.

"To nije tačno. Problematizirao sam ga 2009. godine. Postoji čak i prepiska sa Ministarstvom finasija iz te godine vezano za tadašnji aranžman sa MMF-om. Raspravljalo se tada o tome i na Predsjedništvu BiH. Prije nekoliko dana to je potvrdio i bivši zamjenik ministra finansija – gospodin Kasumović, učestvujući u emisiji posvećenoj ovoj temi na TV1. Ta rasprava traje do današnjeg dana. Pominjao sam to i javno, ali tada to nikome nije bilo baš nešto posebno zanimljivo."

Komšić između ostalog govori o polemici sa svojim bivšim partijskim šefom Zlatkom Lagumdžijom, nekretninama, Nerminu Nikšiću i antikorupcijskom setu zakona o kome javnost nepodijeljeno sudi kao o povratku Staljina iz najboljih dana, šansama Demokratske fronte na izborima, s kim će u koaliciju, Dodiku, Čoviću, Tihiću, Radončiću… (Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku