hamburger-icon

Kliker.info

Željjko Komšić : DF-u svi nešto prijete kongresom SDA!

Željjko Komšić : DF-u svi nešto prijete kongresom SDA!

08 Maja
16:42 2015

Komsic123Lider Demokratske fronte (DF) Željko Komšić ustvrdio je jučer u izjavi za “Avaz” da, prema informacijama kojima raspolaže, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara traži raskid koalicije, odnosno da zahtijeva od SDA da se “riješi DF-a, inače će raskinuti sa SDA i prije kongresa”.

– Interesantno, nama u DF-u svi nešto prijete tim SDA-ovim kongresom. Kao ono dječije, “oho vam se oho” čim prođe kongres SDA! Navodno, nakon tog kongresa, SDA će se obračunati s DF-om. Interesantno je da su ovo stavovi i nekih ljudi u SDA. Baš mi nije jasno šta to oni imaju protiv nas – rekao nam je Komšić.

Čavara je, međutim, jučer odbacio ove Komšićeve tvrdnje. S druge strane, Bakir Izetbegović, zamjenik predsjednika SDA, kazao je jučer novinarima da će “očito trebati još neko vrijeme da se uhoda Vlada FBiH, ali da će ministri iz SDA uvijek doći na sjednice”. Izetbegović je kazao da uredba oko javnih preduzeća nije toliko sporna.

– Mislim da to nije razlog što HDZ-ovi ministri nisu došli na sjednicu. Imamo jedno uhodavanje, nekad će izostati HDZ, nekad DF, nadam se sve manje, ali SDA nikad neće ostati, SDA će uvijek doći na sjednicu Vlade FBiH – kazao je Izetbegović.

Na pitanje utječe li kongres SDA na neki način na funkcioniranje Vlade FBiH kao što dolaze priče iz HDZ-a, Izetbegović je kazao da to nema nikakve veze.

– Mislim da nikakve odluke Vlade FBiH ne bi mogle utjecati na to ko će biti predsjednik SDA. Ona neće napraviti nikakve nagle i dramatične preokrete koji mogu izazvati ozlojeđenost partnera – kazao je Izetbegović.

(Kliker.info-Avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku