hamburger-icon

Kliker.info

Zbog ratnih zločina u Srebrenici uhapšen bivši policijski komandir : Milan Bogdanović djeci svojih žrtava predavao fizičko vaspitanje!

Zbog ratnih zločina u Srebrenici uhapšen bivši policijski komandir : Milan Bogdanović djeci svojih žrtava predavao fizičko vaspitanje!

15 Decembra
15:16 2015

potocari(12)Šezdesetpetogodišnji Milan Bogdanović, kojeg je danas u Srebrenici uhapsila SIPA, nakon počinjenih zločina na području Srebrenice, jula 1995. godine, punih 20 godina živio je u ovom gradiću slobodno i uživao kao da nije kriv za zarobljavanje i zvjersko mučenje Srebreničana, piše novinska agencija Patria.

Kako saznajemo bio je profesor fizičkog vaspitanja u Srednjoškolskom centru u Srebrenici, a nedavno je otišao u penziju.Tragično je da je bez imalo savjesti, bio proteklih dvije decenije profesor djeci svojih žrtava!

Nikada, kažu preživjele žrtve genocida koje su se vratile u ovaj grad, Bogdanović nije govorio o zločinima. Ponašao se kao da nije aktivno učestvovao u zarobljavanju svojih komšija, a najviše je kažu volio sjediti u kafani i držati govore o tome kako voli Tita.

Bogdanovića je SIPA danas uhapsila u Srebrenici zbog sumnje da je kao komandant policijskih snaga, na dužnosti komandira PS Skelani i komandira 6. čete Posebnih jedinica policije (PJP), počinio krivično djelo zločina protiv čovječnosti nad žrtvama bošnjačke nacionalnosti, nakon pada Zaštićene zone Srebrenica u mjesecu julu 1995. godine.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku