hamburger-icon

Kliker.info

Završne operacije : Rat za ulazak SNSD-a u Vijeće ministara je počeo

Završne operacije : Rat za ulazak SNSD-a u Vijeće ministara je počeo

26 Februara
16:41 2016
operacija3Rat za ulazak SNSD-a u Savjet ministara BiH je počeo.MUP RS uhapsio je Borisa Jerinića, zamjenika ministra odbrane u Savjetu ministara BiH. Razlog: pokušaj sprečavanja eksproprijacije zemljišta za TE Stanari.
Pojavio se sa grupom građana da zaštiti parcele, među kojima je i njegova lična. Što je okarakterisano kao Ometanje rada bezbjednosnih organa.
Parcele su nebitne, optužba za Ometanje je isfingirana, ali vrlo bitna, jer su dublje stvari u pitanju.
Činjenice kažu sledeće:
Bakir Dautbašić (SBBBiH), protiv kojeg je podignuta optužnica za Ometanje rada pravosuđa, i dalje je, uprkos toj činjenici, kandidat za ministra komunikacija u Savjetu ministara BiH.
SDS se protivi njegovom imenovanju, a sada je njihov član i funkcioner u Savjetu ministara uhapšen. Ukoliko su principijelni, Jerinić više ne može biti član Savjeta ministara, jer je i on Ometao policiju. Bar će to tako doživjeti njihovi koalicioni partneri.
To opet implicira rekonstrukciju Savjeta ministara, što dovodi do krize, jer će SDA, SBB i HDZ usloviti imenovanje novog SDS-ovog kadra podrškom imenovanju Dautbašića. A SDS to ne može podržati, nakon čega ih izbacuju iz Savjeta ministara. I uvlače SNSD.
Ima i varijanta u kojoj SDS može podržati imenovanje Dautbašića, ali ona je pogubna po njih i pokazuje da su stranka bez ikakvih principa, jedino željna vlasti.
Kada se narečenom doda podatak da je Marina Pendeš (HDZ) oslobođena pred Sudom BiH, a da se Sudija, u obrazloženju presude, izdigao u zakonodavca, kritikovao Zakon po kojem sudi, a nije sudio po njemu, onda je potpuno jasno šta je na djelu.
Kriza je gotovo dostigla vrhunac, slijede vrlo gadne stvari i situacije. Plan Čovića, Dodika i Izetbegovića o ulasku SNSD-a u savjet ministara počeo je da se realizuje.
Da li su u SDS-u išta od ovoga shvatli? Teško, još su opijeni uspjehom političkog sahranjivanja mladog Davora Šešića i uspješnim jačanjem linije Milorada Dodika u vrhu SDS.
Interesantno je i da je Jerinić lani dao otkaz Vladislavu Babiću, generalnom sekretaru SDS-a, koji je u to vrijeme bio njegov savjetnik. Babić je dobio otkaz jer nije dolazio na posao.
Babić pripada političkoj liniji Dragana Kalinića, koji je savjetnik Milorada Dodika.
Slobodan Vasković (Blog)
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku