hamburger-icon

Kliker.info

ZAVIDOVIĆI: Suljo Begović poginuo u eksploziji zaostale mine

ZAVIDOVIĆI: Suljo Begović poginuo u eksploziji zaostale mine

11 Novembra
20:59 2006

Pedesetosmogodišnji Suljo Begović, nezaposleni povratnik u zavidovićku Mjesnu zajednicu Krivaja-Smailbašići, prekjučer oko 16 sati izgubio je život u eksploziji zaostale mine na lokalitetu Malovan greda, udaljenom oko tri kilometra od Svinjašnice kod Zavidovića.
Poginuli je, kao dugogodišnji lovac, u rejon Malovan greda otišao oko 14 sati kako bi nahranio divljač. Veoma brzo nakon eksplozije u potragu za nastradalim krenula je grupa lovaca i mještana sela Svinjašnica i Šadići. Begovića su tražili do duboko u noć, kada su se zbog slabe vidljivosti vratili u selo.  Potraga je nastavljena i jučer ujutro, a tijelo poginulog Begovića pronađeno je oko 11 sati. Dva sata kasnije na teren su izašli demineri Federalne uprave Civilne zaštite – B-tim Žepče predvođen Dragom Kontićem i nakon 20 minuta izvukli su unesrećenoga.
Na licu mjesta našli su se i službenici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, PU Zavidovići i Općinske uprave za civilnu zaštitu kako bi pomogli u uviđaju.
Lokalitet Malovan greda tokom ratnog perioda predstavljao je liniju razgraničenja. Iza poginulog Begovića, koji je prije rata radio u Hrvatskoj i Sloveniji, ostali su supruga Razija, sinovi Elvir i Sead te kćerka Elvira.

(Dnevni avaz)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku