hamburger-icon

Kliker.info

Zajedno protiv Trumpa : Obama podržao kandidaturu Hillary Clinton (Video)

Zajedno protiv Trumpa : Obama podržao kandidaturu Hillary Clinton (Video)

10 Juna
04:55 2016

ObiHill2Američki predsjednik Barack Obama u četvrtak je službeno podržao Hillary Clinton u utrci za američku predsjedničku nominaciju.

“Ja sam na njenoj strani”, rekao je Obama u snimljenoj poruci objavljenoj na internetskoj stranici kampanje Hillary Clinton.

“Znam koliko ovaj posao može biti težak. Zato znam da će ga Hillary tako dobro obavljati”, rekao je Obama.

“Ne mislim da je ikad postojao iko tako kvalificiran za ovu poziciju.”

Clinton je odgovorila porukom na Twitteru, napisavši kako joj je čast da je predsjednik uz nju.

Uporni Sanders  

Nakon susreta s američkim predsjednikom Barackom Obamom, koji je trajao duže od jednog sata, senator Bernie Sanders nije rekao odustaje od izborne utrke.

“Rekao je da je zvao Hillary Clinton kako bi joj čestitao na kampanji te da joj kaže da želi da zajedno rade kako bi pobijedili Donalda Trumpa”, javlja  novinar Al Jazeere   Ivica   Puljić.

Bernie Sanders i Hillary Clinton pokušavaju osvojiti nominaciju Demokratske stranke za kandidata za predsjedničke , koji će se održati u novembru.

Ranije se Hillary Clinton proglasila predsjedničkom kandidatkinjom Demokratske stranke nakon pobjede na predizborima u New Jerseyju te postala prva žena koja je osvojila predsjedničku nominaciju jedne od dviju velikih američkih političkih stranaka.

Kako sada stvari stoje, Sanders bi mogao ostati kao zvanični kandidat sve do stranačke konvencije krajem jula, javlja Puljić.

Sandersove pristalice

“Njega prati oko 12 milijuna glasača i Demokratska stranka želi sačuvati te glasače i motivirati ih da izađu na izbore kako bi glasali za Hillary Clinton.”

Nakon susreta s predsjednikom Obamom, Sanders je rekao da će nakon unutarstranačkih izbora u glavnom američkom gradu, Washingtonu, “udružiti snage s Hillary Clinton”, javlja novinar Al Jazeere.

“Donald Trump bi bio katastrofa za Ameriku, za mene je neshvatljivo da republikanci imaju takvog kandidata. Amerikanci neće tolerirati kandidata koji vrijeđa Latinoamerikance, žene, muslimane, Afroamerikance”, rekao je Sanders ispred Bijele kuće te je poručio da još čeka na konačne rezultate izbora u Kaliforniji, koji su održani u utorak, uz riječi “…Mislim da su u Kaliforniji rezultati bili bliži nego se misli”.

Demokratska stranka i predsjednik Obama, svjesni koliko su pristaše senatora Sandersa važne za nacionalne izbore u novembru, vrlo su pažljivi u odnosima prema njemu, izvijestio je Puljić.

“Sanders ima snažnu potporu mladih glasača koji su nezadovoljni političkim establishmentom u zemlji”, javlja naš novinar.

(Klker.info-Aljazeera)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku