hamburger-icon

Kliker.info

Zagreb u strahu : Policija uhapsila Blaževića, Šamil preuzeo odgovornost (Video)

Zagreb u strahu : Policija uhapsila Blaževića, Šamil preuzeo odgovornost (Video)

13 Januara
23:21 2013

Osoba koja je povrijeđena prilikom detonacije druge eksplozivne naprave na stanici na Aleji Bologne uhapšena je zbog osnovane sumnje da je odgovorna za obje eksplozije u zapadnom dijelu grada koje su se dogodile 9. i 11. januara.Rekao je ovo na današnjoj vanrednoj konferenciji za novinare načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a Vitomir Bijelić koji nije želio otkriti identitet počinioca.Međutim, kako su već svi mediji zadnjih dana izvještavali, riječ je o Vojislavu Blaževiću, 53-godišnjaku porijeklom iz Banjaluke.Bijelić je napomenuo kako istraga još nije završena jer je odmah nakon prve eksplozije osnovana je posebna radna grupa koja radi na ovim slučajevima."Ta se skupina sastoji od kriminalista, djelatnika obavještajne zajednice i vojne policije.

Želimo saznati sve, ali baš sve detalje oko pripreme i izvršenja ovih kaznenih djela", istakao je Bijelić koji je na pitanje zašto su organizovali ovu grupu i da li je to možda zbog sumnji na teroristički čin, odgovorio kako za sada još nedostaju neki elementi koji bi ukazivali da je riječ o terorizmu i dalje ništa ne isključuju.Vojislav Blažević za sada je osumnjičen i biće kazneno prijavljen zbog kaznenog djela po članku 215. kaznenog zakona – dovođenje u opasnost imovine i života opšteopasnom radnjom ili sredstvom.Za to je predviđena maksimalna kazna od 5 godina zatvora.Među šturim informacijama koje je danas policija podijelila sa javnošću saznajemo kako Vojislav Blažević odbija svaku komunikaciju s istražiocima, a ujedno i hranu, dakle štrajkuje glađu, pa su njegovi motivi i razlozi za postavljenje eksplozivnih naprava i dalje tajna.Tokom istrage izvršeno je ukupno 25 pretraga stanova, automobila, računala i mobitela, a izuzeto je preko 200 predmeta i tragova koji se detaljno vještače u centru Ivan Vučetić.Podsjetimo, prva eksplozija, 9. januara, dogodila se na željezničkoj pruzi u Susedgradu dok je prolazio teretni vlak. Druga eksplozija, 11. januara, nešto iza ponoći dogodila se na autobusnom stajalištu u Stenjevcu.

Neposredno nakon policijskog  izvještaja na You Tubeu je osvanuo video u kojem muškarac, koji sebe naziva "komandir Šamil", poziva na nove napade u Zagrebu, ali i tvrdi da je za dvije eksplozije "zaslužan" pokret otpora i komunisti.Video je pod nazivom "Komunisti u Hrvatskoj priznali terorističke napade u Zagrebu" objavila Domoljubna organizacija "Croatorum"."Drugovi i drugarice revolucionari. Odlučio sam se obratiti članovima revolucionara i onima koji prate rad grupe povodom akcija pokreta otpora noćas i prije dva dana u rajonu Zagreb. Nužno je da se pri napadima na neprijateljske ciljeve izbjegnu žrtve. Svake civilne žrtve bile bi kontraproduktivne. Koristile bi vladajućoj klasi, trabantima Zapada, Bruxellesa i NATO pakta u smislu obezvrjeđenja borbe pokreta otpora i prikazivanje članova pokreta otpora kao bezvrijednih krvoločnika, bezumnika i ubojica. Nužno je da se vrše napadi na kasarne, policijske stanice…", kaže "komandir Šamil" u svojoj poruci na YouTubeu."Nužno je izvršiti napade na javne ustanove na kojima su izvješene zastave Europske unije. To su legitimni ciljevi pokreta otpora. Treba nastaviti napade na željezničke pruge, na parazite – bankare, zlatare i pripadnike šiptarske mafije", dodaje Šamil.Vlast je nazvao "dijaboličnom vladajućom klasom koja nama upravlja". Pozvao je i na akciju putem društvenih mreža.Policija istražuje ovaj slučaj kako bi utvrdila autentičnost videa i izjava koje se u njemu spominju, kao i tvrdnji da je upravo "pokret otpora" kriv za eksplozije u Zagrebu. (Kliker.info-Jl-Index)

.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku