hamburger-icon

Kliker.info

Washington negira navode Seymoura Hersha : Likvidacija Osame bin Ladena je “američka akcija od početka do kraja”

Washington negira navode Seymoura Hersha : Likvidacija Osame bin Ladena je “američka akcija od početka do kraja”

12 Maja
04:27 2015

Osama321Bijela kuća kategorično je u ponedjeljak odbacila kao neutemeljene navode američkog novinara Seymoura Hersha prema kojima je američka administracija iznijela laži o okolnostima u kojima je u maju 2011. u Pakistanu ubijen vođa al Qaede Osama bin Laden.

“Puno je netočnosti i neutemeljenih navoda u tom članku da bi se na njega odgovaralo točku po točku”, rekao je glasnogovornik Vijeća nacionalne sigurnosti Ned Price.U članku objavljenom u London Review of Books Hersh piše da je američka administracija surađivala s pakistanskim tajnim službama kako bi akcija američkih specijalaca na kuću u kojoj se skrivao vođa al Qaede u Abotabadu blizu Islamabada, bila dobro izvedena.

Bjiela kuća navodi da je Islamabad o akciji bio obaviješten tek pošto je ona izvedena. “To je pogrešno, poput brojnih drugih elemenata u navodima Obamine administracije”, piše Hersh u članku te kaže da informacije temelji na jednome izvoru – visokom dužnosniku američke tajne službe u mirovini.Ponovivši da je riječ “o američkoj akciji od početka do kraja”, Ned Price ističe da je samo uzak krug američkih dužnosnika o tomu imao informacije te da je, na samom početku američki predsjednik Barack Obama odlučio o akciji ne obavještavati vlade drugih država, uključujući i pakistansku.

(Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku