hamburger-icon

Kliker.info

Vuk Drašković : “Srbija kao Njemačka ‘48., mora se suočiti sa zločinima”

Vuk Drašković : “Srbija kao Njemačka ‘48., mora se suočiti sa zločinima”

01 Maja
07:08 2017

Srbija danas liči na Njemačku krajem četrdesetih godina prošlog stoljeća, kazao je pisac i lider SPO-a Vuk Drašković, koji je gostovao u Novom danu.

“Ne možete samo jedan segment da mijenjate, mora radikalni preokret. Mi ličimo na Njemačku 1948., 1949., ljudi su govorili naravno da je trebalo udariti na Poljsku, napali su nas, naravno da je treblo istrijebiti Jevreje jer su nas pljačkali, ali nismo uspjeli jer je mnogo kerova uhvatilo zeca, pobijedila je antinjemačka zavjera”, podsjetio je Drašković i dodao:

“Isto se govori u Srbiji, pobijedila je antisrpska zavjera, Rusija nije mogla da nas brani. Kada su Nijemci svoj narod suočili sa zločinima svog režima, kad su se suočili sa istinom, vi odjednom imate drugo raspoloženje i Njemačka je od simbola zla postala simbol evropske nade”.

Drašković smatra da se nije odmaklo u reformi tajnih službi i da je to nesreća Srbije.

“Ja se nadam da ako idemo ka Evropi, a obruč je sklopljen, svuda oko nas je NATO, Evropa, mi smo ostrvo u moru EU i NATO i da hoćemo ne možemo na drugu stranu, a na toj strani će se zahtjevati suočavanje s prošlošću, to je lijek koji nam je potreban. To je politička odluka, Njemačka treba da nam pruži podršku da uradimo isto što su oni uradili sa Štazijem”, zaključio je lider SPO-a.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku